
Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2025, στις 11 το πρωί. Στη συνεδρίαση θα εξεταστούν σημαντικά θέματα που αφορούν την κυβέρνηση και τη λειτουργία του κράτους.
Θέματα της συνεδρίασης
Ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η εισήγηση του αντιπροεδρεύοντος της κυβέρνησης και υπουργού Επικρατείας, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός κράτους πιο φιλικού προς τους πολίτες και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση από τον Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Οργανισμού Πληρωμών. Αυτή η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει τη μετάβαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων και την ενίσχυση της διαφάνειας.
Επιπλέον, οι υπουργοί θα παρουσιάσουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η ενσωμάτωση οδηγιών σχετικών με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Σημαντική είναι και η παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα.
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, θα αναφέρει τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου του 2025, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα προτείνει τη σύσταση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και την οικονομία, ενισχύοντας την κυβερνητική στρατηγική για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.














