Ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας και Λιβύης
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τους διαύλους επικοινωνίας με την Ανατολική Λιβύη. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σημαντική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μπελγκασέμ Χάφταρ, γιο του Χαλίφα Χάφταρ και Γενικό Διευθυντή του Ταμείου για την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση της Λιβύης.
Σημαντικές συζητήσεις για την οικονομία
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, επιβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση αυτών των σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου.
Προηγούμενες επαφές και μελλοντικές συναντήσεις
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο μήνες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επισκεφθεί τη Λιβύη, όπου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Μπελγκασέμ Χάφταρ. Στο πλαίσιο των διπλωματικών σχέσεων, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης της Τρίπολης, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις.