Συνάντηση Κίμπερλι Γκιλφόιλ με Ντόναλντ Τραμπ για τις σχέσεις με την Ελλάδα

Συνάντηση Κίμπερλι Γκιλφόιλ με Ντόναλντ Τραμπ για τις σχέσεις με την Ελλάδα

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είχε μια σημαντική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, όπου τον ενημέρωσε για τις προσπάθειές της να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας. Η συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις των δύο χωρών φαίνεται να ενδυναμώνονται.

Σημαντικές επαφές στην Ουάσινγκτον

Εκτός από τον Πρόεδρο Τραμπ, η Γκιλφόιλ είχε επίσης συναντήσεις με άλλες κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες, όπως τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς και τον υπουργό Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, η πρέσβης τόνισε την πρόοδο που έχει γίνει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας τους τελευταίους μήνες, αναφέροντας συγκεκριμένα βήματα που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση της συνεργασίας.

Συμφωνίες και συνεργασίες

Η Γκιλφόιλ συμμετείχε επίσης στην υπογραφή μιας σημαντικής συμφωνίας μεταξύ της ONEX Shipyards & Technologies και του ομίλου Hanwha Power Systems, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Ρήγα. Αυτή η συμφωνία αναδεικνύει τη δέσμευση και των δύο χωρών να προχωρήσουν σε συνεργασίες που θα ενισχύσουν την οικονομική και στρατηγική τους σχέση.

Ανακοινώσεις και δηλώσεις

Με ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter), η Γκιλφόιλ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συναντήσεις αυτές, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επανασύνδεσης με παλιούς φίλους και συνεργάτες στην Ουάσινγκτον. “Είχα μια γεμάτη δράση επίσκεψη στην Ουάσινγκτον, όπου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο και συζήτησα τα βήματα που έχουμε κάνει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φαίνεται να είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προώθηση των συμφερόντων της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr