Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι σοροί των φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι σοροί των φιλάθλων του ΠΑΟΚ

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκε το C-130 που μετέφερε τις 7 σορούς των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη, καθώς φίλοι και οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν τους αδικοχαμένους.

Μηχανοκίνητη πορεία προς την Τούμπα

Μετά την προσγείωση, οι φίλαθλοι προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία προς την Τούμπα, όπου έχουν οργανώσει εκδηλώσεις μνήμης. Εκεί, αναμένεται να κάνουν τον γύρο του σταδίου και να συγκεντρωθούν μπροστά στη Θύρα 4, όπου τους περιμένουν και άλλοι οπαδοί που δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο.

Σπαρακτικές στιγμές στο τρισάγιο

Πριν από την αναχώρηση, στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, με τις εικόνες να είναι ιδιαίτερα συγκινητικές. Επάνω στα φέρετρα ήταν χαραγμένα τα ονόματα και οι ηλικίες των θυμάτων, κάτι που προσέθεσε ακόμη περισσότερη θλίψη στην ήδη βαρύ κλίμα.

Κατάσταση των τραυματιών

Στο μεταξύ, δύο από τους τραυματίες του δυστυχήματος νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Ο 20χρονος, ο οποίος φέρει τραύμα στο κεφάλι, νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική, ενώ ο 28χρονος, αν και ελαφρύτερα τραυματισμένος, επιθυμούσε να πάρει εξιτήριο για να παραστεί στις κηδείες των φίλων του. Ωστόσο, οι γιατροί δεν του το επέτρεψαν και παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με το σκάφος Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ από την Τιμισοάρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ο τρίτος τραυματίας, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα, θα μεταφερθεί στην Ελλάδα μόλις οι γιατροί κρίνουν ότι είναι ασφαλές να γίνει.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr