
Στη Λαμία οι προσομοιωτές F-16 και F-35 – Επαφή με τους χειριστές
Στη Λαμία, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, παραβρέθηκε σε μια εκδήλωση γνωριμίας με την Πολεμική Αεροπορία. Η δράση, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου.
Υποδοχή και συμμετοχή
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, υποδέχθηκε τον Αρχηγό στο χώρο της εκδήλωσης, συνοδευόμενος από στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Προστασίας. Παρών ήταν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες.
Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές πτήσης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-35, καθώς και τα σύγχρονα συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας (VR) που χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνεχίζει τις δράσεις του προγράμματος «Ερχόμαστε Εμείς σε Εσάς!», το οποίο στοχεύει να φέρει τους νέους πιο κοντά στον κόσμο της Πολεμικής Αεροπορίας και της σύγχρονης τεχνολογίας.
Μέσω των προσομοιωτών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της πτήσης με μαχητικά αεροσκάφη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΑ. Παράλληλα, Ιπτάμενοι και Τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στον χώρο, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η Πολεμική Αεροπορία.
Συνομιλία με τους νέους
Ο Αρχηγός ΓΕΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και τους νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ακούγοντας τις εντυπώσεις τους από την εμπειρία της πτήσης και το ενδιαφέρον τους για την Πολεμική Αεροπορία. Η εκδήλωση αυτή, με φόντο τη σύγχρονη τεχνολογία και την εκπαίδευση, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αεροπορίας.














