Στέργιος Τσίρκας προς… «νέους μαθητευόμενους μάγους της Αυτοδιοίκησης»

Στέργιος Τσίρκας προς… «νέους μαθητευόμενους μάγους της Αυτοδιοίκησης»

Στέργιος Τσίρκας προς… «νέους μαθητευόμενους μάγους της Αυτοδιοίκησης»

·
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, απαντώντας σε αίτημα Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, όπου αναφέρει τα κάτωθι:

«Λάβαμε εχθές το βράδυ αίτημα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης, από την προηγούμενη εβδομάδα, για σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιασκεψη με την αιτιολόγηση ότι κάνουμε αύξηση δημοτικών τελών κατά 117% (!) και την αύξηση ισχύος στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στην Νέα Μάκρη.

Σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για γραφικότητες, είτε για αδυναμία κατανόησης των θεμάτων.

Η δημοτική αρχή εισάγει για ψήφιση τον καθορισμό του ανταποδοτικού τέλους απαλλοτριώσεων με στόχο την απόκτηση από τον Δήμο Μαραθώνος ακινήτων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου που θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς κοινής ωφέλειας: κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, μεγαλύτερα σχολικά προαύλια σε ήδη λειτουργούντα σχολεία μας.

Αναρωτιόμαστε ποιος δεν θέλει αυτές τις υποδομές, όταν το αντίτιμο είναι πραγματικά χαμηλό.

Το τέλος θα ανέλθει σε 0,35 ευρώ ανά τ.μ. ηλεκτροδοτούμενου κτίσματος ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ, δηλαδή για επιφάνεια 100 τ.μ. θα ανέλθει σε 35 ευρώ ετησίως, ενώ απαλλάσσονται και όσοι είναι δικαιούχοι μειωμένων τιμολογίων.

Ζητάμε λίγα από τους πολλούς για να δώσουμε περισσότερα σε όλους!

Όσο για τα περί επαύξησης ισχύος του υποσταθμού του ΑΔΜΗΕ, στο ζήτημα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων διασύνδεσης μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου αιολικού πάρκου από τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου που θα διέρχεται από τη Νέα Μάκρη, είμαστε κάθετα ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ και προς τούτου αναφέρεται και στη σχετική εισήγηση που τους έχει δωθει από την προηγούμενη εβδομάδα, την οποία προφανώς για δικούς τους λόγους δεν αναφέρουν.

Καλό θα ήταν λοιπόν, οι νέοι μαθητευόμενοι μάγοι στην αυτοδιοίκηση, πρώτα να ενημερώνονται επαρκώς, να γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο και τους όρους που θέτει η νομοθεσία και μετά να “κραυγάζουν” διαστρεβλώνοντας γεγονότα και μεταφράζοντας όπως τους βολεύει ή όπως καταλαβαίνουν, τα θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ένα ευκαιριακό παιχνίδι εντυπώσεων. Απαιτεί πολιτική στιβαρότητα, γνώση και κυρίως αγάπη για τον τόπο, την ιστορία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους του!

Όσον αφορά τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης είναι μια νόμιμη και πρακτική διευκόλυνση που δίνει τη δυνατότητα – στη σύγχρονη εποχή – για άμεση συμμετοχή εκμηδενίζοντας το πρόβλημα των αποστάσεων, ακόμη και της ώρας.

Όσοι μιλούν για αντιδημοκρατική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ας σκεφτούν ότι είμαστε πλέον στο 2024 και η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να λύσουμε πολλά προβλήματα, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε σωστά και αποδοτικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…