Σοβαρό επεισόδιο στο Εργασιακό Τουρνουά Μπάσκετ: Διαιτητής δέχθηκε επίθεση στη Ρόδο

Σοβαρό επεισόδιο στο Εργασιακό Τουρνουά Μπάσκετ στη Ρόδο

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του 5ου Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ στη Ρόδο, που φιλοξενεί τοπικά σχήματα από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, καθώς και αθλητές που συμμετέχουν ατομικά. Το επεισόδιο αφορά μια λεκτική αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα σε παίκτη της ομάδας Koskinou BC και τον διαιτητή Παντελή Διαμαντή, μέλος του συνδέσμου διαιτητών Δωδεκανήσου.

Η ένταση και η επίθεση

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν ο διαιτητής, ως αντίκτυπο σε μια προηγούμενη συμπεριφορά του παίκτη, του επέβαλε τεχνική ποινή. Ακολούθησε μια εκρηκτική αντίδραση, με τον παίκτη να εκτοξεύει την μπάλα με δύναμη προς τον διαιτητή. Όμως, αυτή η πράξη δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς ο παίκτης επιτέθηκε με γροθιές στον διαιτητή, προκαλώντας αναστάτωση στον αγωνιστικό χώρο.

Αντιδράσεις και συνέπειες

Στην προκειμένη περίπτωση, χρειάστηκε η παρέμβαση των άλλων αθλητών και από τις δύο ομάδες για να συγκρατήσουν την κατάσταση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τουρνουά αυτό διοργανώνεται με στόχο την προώθηση της ευγενούς άμιλλας ανάμεσα σε επαγγελματίες, καθιστώντας την επίθεση αυτή ιδιαίτερα λυπηρή. Ο διαιτητής, διαψεύδοντας τυχόν προκαταλήψεις, προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου κατά του δράστη.

Αναμένουμε τη δράση των αρχών

Οι κατάλληλες αρχές αναμένεται να αναλάβουν δράση για το περιστατικό, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο αθλητικό περιβάλλον της Ρόδου. Ο αθλητισμός σίγουρα χρειάζεται να διατηρεί τον σεβασμό και την ευγενή άμιλλα, στοιχεία που αυτή τη φορά έχουν πληγεί.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr