Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο “Κόκκινο 105,5”

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο “Κόκκινο 105,5”

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο “Κόκκινο 105,5”

“Βαριά εκτεθειμένη από τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος η ΝΔ”

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης κρατάει ακόμα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κ. Νικολάου. Γιατί δεν την αποπέμπει;», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Η ΝΔ είναι βαριά εκτεθειμένη, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προλαβαίνουμε να μετράμε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής της», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ειδική σχέση με το δημόσιο χρήμα, αντικρατιστές όταν πρόκειται για στήριξη της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, αλλά αγαπούν εξαιρετικά το δημόσιο χρήμα όταν είναι να το χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος». Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μιλάμε για 9 δισ. απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς επί ΝΔ».

Για την ακρίβεια σημείωσε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης είναι ατελέσφορη και δεν προστατεύει του πολίτες. Από τότε που θεσπίστηκε το “καλάθι του νοικοκυριού” αυξάνεται ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και έχει ξεπεράσει το 15%. Οι ίδιοι οι πολίτες διαπιστώνουν την ανεπάρκεια του μέτρου». Ανέφερε, ακόμα, ότι «το οικονομικό μοντέλο της ΝΔ παράγει και αναπαράγει ανισότητες, δεν είναι βιώσιμο. Ενώ σημειώνεται μεγέθυνση του ΑΕΠ, την ίδια ώρα έχουμε αύξηση της φτώχειας, της παιδικής φτώχειας και των ανισοτήτων».

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προβλέπει, μεταξύ άλλων, «πραγματικό πλαφόν, που συνδέεται με το κόστος παραγωγής, στις τιμές της ενέργειας. Σοβαρή φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών, αυτή τη στιγμή χαρίζονται στις εταιρείες ενέργειας και στα διυλιστήρια πάνω από 5 δισ. που δεν θα έπρεπε να τα έχουν εισπράξει, αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Μέτρα για την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα», τόνισε.

Για την τροποποίηση της κυβέρνησης στον εξωδικαστικό μηχανισμό δήλωσε ότι «δεν επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή. Δεν διορθώνει τίποτα από το βασικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις επιλογές της:

  • Οι πολίτες δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και δεν υπάρχει δυνατότητα δέσμευσης των πιστωτών, είτε τραπεζών είτε funds, ούτε για να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ούτε για να αποδεχτούν το αποτέλεσμα μίας ρύθμισης.
  • Έχουν απελευθερωθεί πλήρως οι πλειστηριασμοί και δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι «ακόμα και ενήμεροι δανειολήπτες, επειδή αυξάνονται τα επιτόκια και οι δόσεις των δανείων τους από τη μία μέρα στην άλλη, μπορεί να βρεθούν με μη εξυπηρετούμενο δάνειο και υπό την απειλή πλειστηριασμού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…