“Νοσηρό καθεστώς που μας αφορά όλους”
«Για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα δεν είναι οι παρακολουθήσεις, αλλά η αποκάλυψή τους. Αυτό δείχνει την υποκρισία της κυβερνώσας παράταξης, που τόσο καιρό έλεγε, υποτίθεται, να έρθουν όλα στο φως», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.
Επίσης, τόνισε, «θεωρούν ότι οι επισυνδέσεις αυτές είναι νόμιμες, δηλαδή ότι συνέτρεχαν λόγοι εθνικής ασφαλείας. Λένε, δηλαδή, ότι δικαίως ήταν υπό παρακολούθηση η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, ως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια, επί δύο χρόνια διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη». Ακόμα, πρόσθεσε, «τα ρυπαρά δίκτυα, όπως ισχυρίζονται τώρα οι βουλευτές της ΝΔ, δεν είναι αυτά που έλεγε τόσο καιρό η κυβέρνηση ότι υποτίθεται πως οργάνωσαν τις παρακολουθήσεις, αλλά είναι αυτά που έκαναν την αποκάλυψη».
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «όποια από τις δύο υπερασπιστικές γραμμές και αν διαλέξει η ΝΔ, είτε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε απόλυτη άγνοια, άρα είναι ένας ανίκανος άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, είτε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει έλεγχο των πραγμάτων και όντως ασκεί την αρμοδιότητά του, άρα συντόνισε αυτές τις παρακολουθήσεις και είναι επίσης ένας επικίνδυνος άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, η μόνη ευθεία συνέπεια είναι η παραίτηση. Όποια γραμμή και αν διαλέξουμε, η παραίτηση του κ. Μητσοτάκη είναι δεδομένη για ένα κανονικό κράτος δικαίου, για μία κανονική ευρωπαϊκή σύγχρονη πολιτεία».
Σημείωσε, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση ζητά από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον άνθρωπο που επί δύο χρόνια θεωρούσε πιθανό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας, να παραμείνει στη θέση του, που είναι να εγγυάται την εθνική ασφάλεια της χώρας. Αυτό είναι εντελώς αντιφατικό. Οι, δε, παρακολουθούμενοι φαίνεται ότι δεν έχουν καμία ευθιξία, καμία πολιτική ή υπηρεσιακή αξιοπρέπεια, για να πουν ότι δεν ανέχονται να θεωρούνται κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια, ότι θίγεται η τιμή και η υπόστασή τους. Η παρουσία του κ. Χατζηδάκη χθες στη Βουλή ήταν θλιβερή».
Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «η πρόταση μομφής έδωσε την ευκαιρία στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να πράξουν με τρόπο που θα προστατεύει το Σύνταγμα, αλλά και την πολιτική τους υπόσταση και αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε, βέβαια, αυταπάτες, αλλά όλοι θα κριθούν».
Δήλωσε, τέλος, ότι «η συνθήκη στην οποία μας έχει βάλει ο κ. Μητσοτάκης διαρρηγνύει τη βασική προϋπόθεση με την οποία κάνουμε πολιτική: ότι ο άνθρωπος λέει και κάνει κάτι γιατί το πιστεύει και όχι γιατί εκβιάζεται. Πρόκειται για ένα νοσηρό καθεστώς. Αυτό δεν είναι φυσιολογική λειτουργία της δημοκρατίας».