Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια – Αισθητός και στην Αττική

Ισχυρός σεισμός στην Εύβοια

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Εύβοια. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Νέων Στύρων, με εστιακό βάθος 13,6 χιλιομέτρων.

Αντιδράσεις και προειδοποιήσεις

Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι η περιοχή δεν είναι γνωστή για μεγάλους σεισμούς και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν μετασεισμοί. Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται αξιολόγηση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με το σεισμό.

Λίγο μετά τον κύριο σεισμό, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποίησε μέσω ανάρτησης στο Facebook για πιθανές μετασεισμικές δονήσεις. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, ο σεισμός είχε προκαταρκτικό μέγεθος 5,1 και ήταν έντονα αισθητός τόσο στην Εύβοια όσο και στην Αττική.

Επιπτώσεις και έλεγχοι

Ο δήμαρχος της Καρύστου δήλωσε ότι κλιμάκια του Δήμου πραγματοποιούν ελέγχους σε χωριά της περιοχής, ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, τόνισε ότι ο σεισμός ήταν πολύ έντονος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Σχεδόν 15 λεπτά μετά τον κύριο σεισμό, καταγράφηκε ένας μετασεισμός μεγέθους 2,5 Ρίχτερ, με ακόμη έναν να σημειώνεται λίγο μετά τη 1:00.

Τα δεδομένα για τον σεισμό προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, και ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων στοιχείων. Το Newsbeast παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει το κοινό για όλα τα νεότερα σχετικά με τον σεισμό.

Τελευταία άρθρα από την Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ONCAMERA

ΕΡΕΥΝΑ ONCAMERA - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr