Σεισμική δόνηση 2,2 Ρίχτερ στην Κηφισιά

Σεισμική δόνηση 2,2 Ρίχτερ στην Κηφισιά

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μια ελαφριά σεισμική δόνηση ταρακούνησε την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Αν και η ένταση του φαινομένου ήταν χαμηλή, έγινε αισθητή σε ορισμένες περιοχές, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.

Πληροφορίες για τον σεισμό

Σύμφωνα με την αυτόματη αναφορά του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε με μέγεθος 2,2 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου βόρεια-βορειοδυτικά της Κηφισιάς, γεγονός που εξηγεί γιατί η δόνηση έγινε αισθητή σε τοπικό επίπεδο. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Παρακολούθηση της κατάστασης

Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, ωστόσο, λόγω της μικρής έντασης του φαινομένου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που παρέχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο προέρχονται από αυτόματα υπολογιστικά συστήματα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγων. Αυτές οι πληροφορίες ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νέα δεδομένα προκύψουν σχετικά με τον σεισμό.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr