Σ. Αβραμίδου «Σκοπός μας είναι να εξαλειφθεί η κακοποίηση»

Η κα. Σεραφίνα Αβραμίδου υπεύθυνη προγραμμάτων Animal Action Greece με στόχο την εξάλειψη της κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα και εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα μας μιλά για την προσπάθεια του Δήμου για οργανωμένο πρόγραμμα ελέγχου πληθυσμού των γατών.

Συγκεκριμένα μας ενημερώνει ότι η οργάνωση είναι από τις πιο παλιές της Ελλάδας αφού ιδρύθηκε μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο από μια Αγγλίδα που μόλις είδε την κατάσταση των ζώων στη χώρα μας έλαβε δράση με στόχο να βοηθηθούν όλα τα ζώα και σκοπό την εξάλειψη της κακοποίησης των ζώων. Μας αναλύει τους πυλώνες των δράσεων όπου ο ένας αφορά τις δράσεις της σε στειρώσεις σκύλων και γατών κυρίως εκεί που δεν υπάρχει κτηνίατρος, ο δεύτερος τη δράση για περίθαλψη και φροντίδα ιπποειδών εργασίας σε όλα τα νησιά όπως Ύδρα, Ρόδος, Σαντορίνη, με ιππίατρο, πεταλωτή και οδοντίατρο που είναι πολύ σημαντικός γι αυτά. Εκτός από εθελοντές κτηνιάτρους η οργάνωση παρέχει αμειβόμενο ιππίατρο για τους σκοπούς αυτούς. Ο τρίτος πυλώνας αφορά την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ζώων αυτών για το πώς πρέπει να τα φροντίζουν.

Στη συνέχεια συζητάμε για τον Δήμο Αθηναίων και μας εξηγεί ότι ο πληθυσμός των αδέσποτων σκύλων είναι ελεγχόμενος και προέρχεται μόνο από εγκαταλείψεις καθώς δεν έχουν ζώα που αναπαράγονται. Μας εξήγησε ότι τα εγκαταλειμμένα ζώα δεν έχουν ζωή στο δρόμο και γι αυτό τα έχουν στο καταφύγιο του Σωκράτη και δεν τα επανατοποθετούν, ενώ ταυτόχρονα προωθούνται για υιοθεσία από τη σελίδα του Δήμου αλλά και από τις σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα θετικό.

Αβραμίδου
Σ. Αβραμίδου «Σκοπός μας είναι να εξαλειφθεί η κακοποίηση» 2

Μας μιλά με αγάπη για το καταφύγιο του Σωκράτη που έφτιαξε ο Δήμος με δημοτικές δαπάνες και που θεωρεί ότι η είναι πρότυπο μιας και η Αθήνα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας, και τα ζώα ζουν εκεί με πολύ αγάπη.

Η κα Αβραμίδου με αφοπλιστική ειλικρίνεια ομολογεί ότι ο Δήμος Αθηναίων ότι παρόλο που έχει περιθάλψει, στειρώσει 6000 γάτες, δεν έχει κάνει συστηματικά προγράμματα για τις γάτες, και δηλώνει τη βούλησή του για άμεση οργανωμένη προσπάθεια ελέγχου του πληθυσμού τους με: άμεση καταγραφή των γατοαποικιών και στειρώσεις στο νέο δημοτικό ιατρείο που θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Μας αφηγείται την προέλευση ιστορίας του ονόματος του Σωκράτη που ήταν ένας μεγαλόσωμος αδέσποτος σκύλος στη Σωκράτους και που παρόλο που τον αγαπούσαν πολλοί και ήξερε να ζει στους δρόμους, μια μέρα τον χτύπησε επίτηδες μοιραία ένα φορτηγό. Τιμής ένεκεν λοιπόν του αδικοχαμένου ζώου δόθηκε το όνομα στο καταφύγιο του Δήμου με το μήνυμα ότι ζωή στο δρόμο δεν υπάρχει και ότι τα αδέσποτα μετράνε μέρες έξω.

Τέλος, αναφερθήκαμε και στην ιστορία της άλλης καλεσμένης μας της Μαστίχας που δεν είναι άλλη από ένα μικρόσωμο σκυλάκι που βρέθηκε σε βραχονησίδα έξω από τη Χίο μόνο του και που το υιοθέτησε αμέσως κάνοντάς την μέλος της οικογένειάς της.

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…