Πολίτες Εν Δράσει – Δήμος Μαραθώνος: «Αδιαφορία της Διοίκησης και ανοργανωσιά»

Πολίτες Εν Δράσει – Δήμος Μαραθώνος: «Αδιαφορία της Διοίκησης και ανοργανωσιά»

Πολίτες Εν Δράσει – Δήμος Μαραθώνος: «Αδιαφορία της Διοίκησης και ανοργανωσιά»

Εν Δράσει

Οι Πολίτες Εν Δράσει καταγγέλλουμε την παντελή έλλειψη οργάνωσης των έργων αποχέτευσης και την απουσία ενημέρωσης των δημοτών για την εξέλιξη τους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και σήμανση των δρόμων.

438840395 260871980438632 9217830151733976115 n
Πολίτες Εν Δράσει - Δήμος Μαραθώνος: «Αδιαφορία της Διοίκησης και ανοργανωσιά» 3

Συγκεκριμένα:

 • Η μετακίνηση στην Κοινότητα της Νέας Μάκρης έχει γίνει καθημερινό αίνιγμα και ταλαιπωρία για τους δημότες.
 • Η ατελείωτη σκόνη καθημερινά δυσκολεύει την αναπνοή όλων, ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία δημοτών.
 • Η λάσπη γεμίζει όλους τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τα καταστήματα.
 • Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας των έργων αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων.
 • Η καθολική έλλειψη οργάνωσης και η απουσία συντονισμού των εργασιών αυξάνει σε καθημερινή βάση τα προβλήματα μετακίνησης των πεζών και των αυτοκίνητων
 • Η ανυπαρξία της Δημοτικής Αστυνομίας πολλαπλασιάζει τα κυκλοφορικά προβλήματα ενώ οι πολίτες μετακινούνται χωρίς ασφάλεια. Πολλοί οδηγοί οδηγούν αντίθετα στους δρόμους γιατί εγκλωβίζονται λόγω των έργων. Η αναγκαστική και πολλαπλή αλλαγή πορείας στη Νέα Μάκρη, έχει γίνει πια συνήθεια γιατί δεν υπάρχει καμμιά ενημέρωση και σήμανση στους δρόμους, για τα έργα και τις οδούς που είναι κλειστές.
 • Το εμπορικό κέντρο της Νέας Μάκρης βιώνει οικονομικό μαρασμό γιατί οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση τους στα καταστήματα και το πάρκινγκ, μειώνοντας δραματικά την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής. Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα που ξεκινά η περίοδος του Πάσχα και το καλοκαίρι, μια εποχή που τα εμπορικά καταστήματα δουλεύουν περισσότερο και οι μόνιμοι κάτοικοι αυξάνονται λόγω των θερινών κατοικιών.

Όλα τα παραπάνω οφείλονται αποκλειστικά στην ανικανότητα συντονισμού του Δήμου Μαραθώνα και της ΕΥΔΑΠ.

438652506 260877957104701 780218568240244157 n
Πολίτες Εν Δράσει - Δήμος Μαραθώνος: «Αδιαφορία της Διοίκησης και ανοργανωσιά» 4

Η υπομονή όλων μας εξαντλήθηκε εξαιτίας της αδιαφορίας του Δήμου. Απαιτούμε πια, να ληφθούν άμεσα, μέτρα για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών. Μερικά από τα μέτρα που προτείνουμε είναι:

 1. Ολοκλήρωση των εργασιών στο εμπορικό κέντρο της Νέας Μάκρης μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και συνέχιση τους μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει του Πάσχα και της καλοκαιρινής περιόδου.
 2. Να συζητηθεί με τους καταστηματάρχες η ημερομηνία έναρξης αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της πλατείας ώστε να μην μειωθεί και πάλι η αγοραστική κίνηση στο κέντρο.
 3. Καθημερινή διευθέτηση κυκλοφορίας από την Δημοτική Αστυνομία με αντίστοιχη σωστή σήμανση.
 4. Καθημερινή ενημέρωση των δημοτών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 5. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων & τακτική ενημέρωση των δημοτών για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
 6. Ασφαλής ανεφοδιασμός των καταστημάτων στο κέντρο.
 7. Απρόσκοπτη και ασφαλής μετακίνηση των δημοτών.
 8. Καθημερινός καθαρισμός των δρόμων για να απομακρύνεται η σκόνη και η λάσπη.
 9. Ύπαρξη ενός Συντονιστή του έργου που θα καθοριστεί από το Δήμο Μαραθώνα, ο οποίος θα συντονίζει το έργο με βάση τις ανάγκες των δημοτών π.χ. καταστηματάρχες, θα ενημερώνει σε καθημερινή βάση για τους κλειστούς λόγω έργων δρόμους και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
 10. Τηλεφωνική γραμμή στην οποία θα απευθύνονται οι δημότες για να αναφέρουν τα καθημερινά τους προβλήματα λόγω των έργων

Βασίλης Αχλάδης Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Παράταξης «Πολίτες Εν Δράσει»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…