
Συγκλονιστικές δηλώσεις από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη
Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, γνωστός δικηγόρος και υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής, προχώρησε σε δηλώσεις που προκαλούν σοκ. Μιλώντας σε συνέντευξή του στον Κύπριο Ευρωβουλευτή Φειδία, ο Πλεύρης εξέφρασε την άποψή του ότι δεν πιστεύει στη Δημοκρατία, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τις πολιτικές του θέσεις.
Η επιθυμία του για εκτελεστικό απόσπασμα
Ο Πλεύρης, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, δήλωσε ότι σε περίπτωση που καταλυθεί το Πολίτευμα από συνταγματάρχες και επιβληθεί Χούντα, επιθυμεί να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής εκτελεστικού αποσπάσματος. Η δήλωσή του ήταν ξεκάθαρη: «Πρέπει να εκτελεστεί κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ακραία θέση του για την πολιτική κατάσταση.
Αντιδράσεις και προβληματισμός
Οι δηλώσεις του Πλεύρη έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την κοινωνία και τους πολιτικούς φορείς. Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να εκφράζονται τέτοιες απόψεις σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η αναφορά του σε μαζικές εκτελέσεις Ελλήνων είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και χρήζει άμεσης προσοχής από τις αρχές.
Η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας είναι ήδη τεταμένη και οι δηλώσεις Πλεύρη ενδέχεται να εντείνουν τις ανησυχίες για την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει η πολιτική ζωή στην Ελλάδα. Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η δημοκρατία και να αποτραπούν ακραίες φωνές που προωθούν τη βία και την καταστολή.