Πισπιρίγκου: Πάει «κόντρα» στις αποδείξεις 

Πισπιρίγκου: Πάει «κόντρα» στις αποδείξεις 

Πισπιρίγκου: Πάει «κόντρα» στις αποδείξεις 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τα στοιχεία που υπάρχουν η Ρούλα Πισπιρίγκου παλεύει μέχρι και σήμερα να αποδείξει την αθωότητά της.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος σε ό,τι αφορά στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, με την κατηγορία ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται τα πορίσματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε απόγνωση η Πισπιρίγκου

Την ίδια στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν σκότωσε η ίδια την Τζωρτζίνα με την κεταμίνη, ζήτησε να γίνει έλεγχος στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας καθώς και νέα τοξικολογική στα οκτώ φιαλίδια αίματος που βρέθηκαν στα διάφορα νοσοκομεία νοσηλείας από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, με δικά της έξοδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω εργαστήριο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω νεροποντής που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Η ανακρίτρια πάντως από την πλευρά της, έκρινε ως παρελκυστικό το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Το σκεπτικό της ανακρίτριας σε ό, τι αφορά την προτίμηση της Πισπιρίγκου προς το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι πραγματικά κόλαφος, καθώς μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η κατηγορουμένη επίτηδες ζήτησε το συγκεκριμένο, καθώς γνωρίζει ότι δεν λειτουργεί, και ότι κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει πότε θα αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από πλημμύρα

Η κ. Σαλάππα, η ανακρίτρια της υπόθεσης, αναφέρει ότι σκοπός της κ. Πισπιρίγκου με την υποβολή αυτού του αιτήματος είναι να ροκανίσει τον χρόνο, να παρέλθει το 18μηνο ώστε να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη.

Τι αναφέρει η ανακρίτρια

Όπως αναφέρει επί λέξει η ανακρίτρια στην απάντησή της στα αιτήματα της κ. Πισπιρίγκου, που δημοσιεύει η «Μπαμ», «Προκύπτει ότι μέχρι σήμερα οι εκτεταμένες ζημιές στο εργαστήριο τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης δεν έχουν αποκατασταθεί και είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα αποκατασταθούν, λαμβανομένου υπόψη ότι για την αγορά εξοπλισμού σε δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να διενεργηθεί δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός, ο οποίος όπως προκύπτει ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί, καθιστώντας άγνωστην την αποκατάσταση των ζημιών στο συγκεκριμένο εργαστήριο τοξικολογίας.

Κατόπιν τούτου καθίσταται σαφές ότι η επιλογή από την κατηγορουμένη ενός εργαστηρίου που δεν λειτουργεί προκειμένου να διενεργήσει με δικές της δαπάνες νέες τοξικολογικές εξετάσεις, καταδεικνύει την προσπάθεια της για παρέλκυση της όλης ανακριτικής διαδικασίας και άσκοπη χρονοτριβή με στόχο την καθυστέρηση της περαίωσης γης δικογραφίας».

Η ανακρίτρια, επικαλούμενη έγγραφα, αναφέρει ακόμα ότι ο υπεύθυνος καθηγητής του εργαστηρίου μιλά για εκτεταμένες φθορές που ξεπερνούν τις 230.000. Υπενθυμίζουμε ότι η ανακρίτρια απέρριψε το σύνολο των αιτημάτων που είχε υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο δικηγόρος της, ωστόσο υποστηρίζει ότι στόχος των αιτημάτων δεν ήταν να παραταθεί η διαδικασία αλλά να φωτιστούν όλες οι πλευρές της υπόθεσης, ενώ για το εν λόγω εργαστήριο ισχυρίζεται ότι ο υπεύθυνός του λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση ανεξάρτητα από τις φθορές.

«Θέλουμε να φωτιστεί το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας. Η κατηγορουμένη αρνείται ότι χορήγησε η ίδια την κεταμίνη. Η περαιτέρω έρευνα θα δείξει αν το παιδί “χάθηκε” από την κεταμίνη ή όχι. Αν δε “χάθηκε” από την κεταμίνη τότε τίθεται σε αμφισβήτηση η ιατροδικαστική έκθεση», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στο MEGA.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο προκλήθηκε από κεταμίνη. Δε θέλουμε να παραταθεί η διαδικασία. Η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημά μας επειδή το συγκεκριμένο εργαστήριο είχε υποστεί ζημιά από φυσικό φαινόμενο. Αυτό, βέβαια, δεν το επιβεβαιώνει ο υπεύθυνος του εργαστηρίου, που λέει ότι μπορεί να κάνει την εξέταση», εξήγησε ο ίδιος.

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη»

«Στόχος μας να αποδείξουμε ότι η μητέρα δεν έχει χορηγήσει την κεταμίνη. Αν αποδειχτεί ότι η κεταμίνη δεν είναι η αιτία θανάτου του παιδιού, κακώς συζητάμε για αυτήν, δεν υπάρχει αμέλεια από τους γιατρούς, δεν υπάρχει πρόθεση από τη μητέρα, και ανατρέπεται η αιτία θανάτου. Η θέση της κατηγορουμένης είναι πάντα η ίδια. Πρώτη φορά άκουσε τη λέξη κεταμίνη λίγο πριν τη σύλληψή της», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Μια ακόμη μεγάλη δράση αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Υ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2025, στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στην περιοχή Πανοράματος Βούλας. Η δράση διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από…

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: 1,4 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. για την ανθεκτικότητα των πόλεων – Πού είναι η Ελληνική Κυβέρνηση;Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση των ευρωβουλευτών…