Περηφάνια και λαμπρότητα στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Ζεφύρι

||
Με λαμπρές θρησκευτικές τιμές και περισσή περηφάνια από τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2021 στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις Ενορίες της πόλης του Ζεφυρίου.
Η Πανηγυρική Δοξολογία τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, μαθητών και πολιτιστικών φορέων στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου.
Εν συνεχεία το πλήθος μετακινήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου στο μνημείο πεσόντων τελέστηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος που είχε και την ευθύνη της άψογης διοργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων, η π. Δήμαρχος Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και ο αναπληρωτής Δημάρχου Τόλης Βαδεβούλης.
Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε μιλώντας για τις μεγάλες στιγμές και τις ηρωικές μορφές του Έπους του 40, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη.
Η Παρέλαση στην οποία συμμετείχαν με περηφάνια αντιπροσωπευτικά τμήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα της πόλης του Ζεφυρίου, έγινε στην κεντρική λεωφόρο της Παναγίας Γρηγορούσης.
Ευχή όλων υπήρξε, του χρόνου η παρέλαση να γίνει κανονικά χωρίς τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας που τηρήθηκαν φέτος, με αποτέλεσμα να συμμετέχει μικρότερος αριθμός μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων.
Φωτό – video Κώστας Ρίζος
Ακολουθούν χαρακτηριστικά video
Επιμνημόσυνη Δέηση
https://youtu.be/gtd96-uz-p8
Πανηγυρικό Ημέρας – Ταξιαρχία Λαθουράκη
https://youtu.be/H6hj8Bg-qq0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/bbXr1oornq4 Στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αλμπάνης εξελέγη μέλος, ως προτεινόμενος από την Παράταξή του, ενώ έχει να επιδείξει -παρά το νεαρό της ηλικίας του- μία…

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη o Γιάννης Μεγαλακάκης. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…