Πάτρα: Νέο μυστήριο με αντικαταθλιπτικά χάπια της Πισπιρίγκου που εντοπίστηκαν στο σπίτι της

Πάτρα: Νέο μυστήριο με αντικαταθλιπτικά χάπια της Πισπιρίγκου που εντοπίστηκαν στο σπίτι της

Πάτρα: Νέο μυστήριο με αντικαταθλιπτικά χάπια της Πισπιρίγκου που εντοπίστηκαν στο σπίτι της

Eρωτηματικά για το επονομαζόμενο «θρίλερ της Πάτρας» προκαλεί η ανεύρεση χαπιών για την αντιμετώπιση «μείζονος  κατάθλιψης»   που φέρεται να είχε στην κατοικία της οδού Μπιζανίου η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με τα ερωτηματικά να πολλαπλασιάζονται, όχι μόνο από την διαπίστωση ότι ο εντοπισμός  αυτών των χαπιών υποδηλώνει ότι η μητέρα των τριών παιδιών είχε διαγνωσθεί με  σχετικά σοβαρή ψυχική διαταραχή, κάτι που δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Τα περαιτέρω ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι η ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις της πριν από την σύλληψη της ότι της είχαν συνταγογραφήσει στα τέλη του 2020 αντικαταθλιπτικά χάπια μετά από νευρολογικής φύσης προβλήματα που παρουσίαζε. Καθώς κι εγκεφαλικό που υποστήριζε ότι είχε υποστεί.

Ερωτήματα σε γιατρούς  – μάρτυρες

Η ανεύρεση των συγκεκριμένων αντικαταθλιπτικών χαπιών που περιέχουν την  δραστική ουσία «τραζοδόνη» στην κατοικία της οδού Μπιζανίου προκύπτει από ερωτήματα που έθεσε η ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση σε γιατρούς  – μάρτυρες από την Πάτρα κι από την Αθήνα που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας του άτυχου κοριτσιού.

Οι γιατροί ρωτήθηκαν από την δικαστική λειτουργό για 6-7  διαφορετικά σκευάσματα (υπνωτικά, αντιεπιληπτικά κλπ) που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ρ. Πισπιρίγκου με ζητούμενο αν αυτά   χορηγούντο στην  Τζωρτζίνα.

Για τα περισσότερα από αυτά τα χάπια  που  κατασχέθηκαν στα τέλη Μαρτίου στην κατοικία όπου διέμεναν τα τρία παιδιά, επιβεβαιώθηκε ότι δίνονταν στην Τζωρτζίνα για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας της, μετά την ανακοπή που είχε υποστεί τον Απρίλιο  του 2021. Όμως οι γιατροί που κατέθεσαν  ενώπιον της δικαστικής  λειτουργού από την Αθήνα δήλωσαν ότι τα  αντικαταθλιπτικά χάπια που περιείχαν «τροζαδόνη» και τα οποία εντοπίσθηκαν επίσης στο σπίτι της Πάτρας δεν σχετίζονται με  την θεραπεία της εννιάχρονης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικούς διαδικτυακούς τόπους «η  τραζοδόνη, είναι αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μείζονος κατάθλιψης, των διαταραχών άγχους Λαμβάνεται από το στόμα.  Συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν ξηροστομία, αίσθημα λιποθυμίας, έμετο και πονοκέφαλο. Οι πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν αυτοκτονία, μανία κι  ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό».

Σημειώνεται ωστόσο ότι στην τοξικολογική εξέταση  η οποία ακολούθησε μετά την δυσεξήγητη ανακοπή της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 που της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη υπήρξε σχετική αναζήτηση για «τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά» όπως είναι η τροζαδόνη, χωρίς όμως να εντοπισθεί οτιδήποτε. Όμως με αρμόδιους πραγματογνώμονες να σημειώνουν ότι η τότε τοξικολογική εξέταση σε κρατικό εργαστήριο της Πάτρας εχει ποσοστό ανίχνευσης  περίπου 20% σε σχέση με το εργαστήριο Τοξικολογίας στην Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιεί υπερσύγχρονο φασματογράφο. Κι, ίσως, μπορεί να εξετάσει εν νέου ορισμένους ιστούς του κοριτσιού που έχασε την ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι στην τοξικολογική εξέταση της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο  του 2021 είχε εντοπισθεί η λήψη βενζοδιαζεπινών που έχει συσχετισθεί με  (ΣΣ μικρές   πάντως) ποσότητες που δόθηκαν από αναισθησιολόγους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Ο Δήμος Παλλήνης με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των πολιτιστικών του προγραμμάτων για τη νέα περίοδο, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024. Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την…

https://youtu.be/dbsnlj7-Mqo Πρώτα στην ατζέντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λέει ο κ. Ισίδωρος Μάδης Δήμαρχος Παιανίας και Πρόεδρος ΣΠΑΥ, είναι τα ζητήματα που αφορούν στην Πολιτική Προστασία λόγω της κλιματικής κρίσης…

Το νέο αντιπλημμυρικό έργο που προωθείται για το Ρέμα στον Βριλησσό δεν θεωρείται επαρκές για την προστασία της πόλης από τους ακραίους πλημμυρικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει, κυρίως μετά τις καταστροφικές…