Πάτρα: Γιατί η μητέρα ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα

Πάτρα: Γιατί η μητέρα ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα

Πάτρα: Γιατί η μητέρα ζήτησε πίσω το πανάκι με το αίμα

Oι έρευνες για τα μικρά κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη όπου και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο συνεχίζονται και εντύπωση προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα

Σήμερα, η μητέρα που έθαψε το ένα παιδί πίσω από το άλλο, έδωσε νέες εξηγήσεις σε ότι αφορά το πανάκι που βρέθηκε δίπλα στην μικρή Ίριδα, όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της.

Ο λόγος που ζήτησε πίσω από τις Αρχές το πανάκι

Η μητέρα των παιδιών, σύμφωνα με το πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα» στο Star, είχε βρει το πανάκι και το είχε παραδώσει στις Αρχές. Ωστόσο, λίγο καιρό μετά η ίδια ζητούσε πίσω το συγκεκριμένο πανάκι.

Κι’ αυτό γιατί ήθελε όπως είπε «να διατηρήσει ζωντανή την ανάμνηση της Ίριδας»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, στο δωμάτιο των παιδιών στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, υπάρχουν άθικτα όλα τα πράγματα της Τζωρτζίνας, τα ρούχα της, τα παιχνίδια της μέχρι και το μηχάνημα στο οποίο ήταν συνδεδεμένο το παιδί

Η νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για την ασφυξία

Νωρίτερα σήμερα σε μία νέα σοκαριστική ανάρτηση είχε προχωρήσει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει πει πολλές φορές ότι το φαινόμενο της ασφυξίας δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στην περίπτωση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

Με μια ανάρτηση στο Facebook ο κ. Λέων παραθέτει το πόσο δύσκολο είναι να ανιχνευτεί η ασφυξία στους ανθρώπους. Για τα μικρά παιδιά δε επισημαίνει ότι: «ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια».

Η ανάρτηση του ιατροδικαστή

Γράφει ο κ. Λέων:

«Ας πάρουμε την υπόθεση ότι ένας παππούς πάσχει (στην καρδιά) από στεφανιαία νόσο, αν κάποιος πάει και του αποφράξει τα έξω στόμια των αεροφόρων οδών (μύτη, στόμα) ο παππούς πεθαίνει από ασφυξία και όχι από στεφανιαία νόσο. Επειδή ο παππούς δεν έχει και πολλές δυνάμεις για να αντισταθεί πιθανά ο ιατροδικαστής να βρει λίγα έως καθόλου σημάδια βίας.
Μια αντίστοιχη βιβλιογραφία ιατροδικαστικής για τα παιδιά μας λέει: «το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια». Τυχερός λοιπόν θα είναι ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο.
Τέλος αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Ο Δήμος Αθηναίων, με τη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών, θα «φωτίσει την πόλη με ευχές» την Παραμονή των Χριστουγέννων. Η «Νύχτα των Ευχών»έρχεται στην πλατεία Κοτζιά στις 24 Δεκεμβρίου 2024 από τις 18:00.Ο…

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) επιβεβαιώνει τον θεσμικό της ρόλο ως ακρογωνιαίο στήριγμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνοντας δύο καθοριστικές νίκες σε κορυφαία ζητήματα για ΔΕΥΑ και ΝΟΚ» Αυτό σημειώθηκε…

Στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου για το 2025, που εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος. «Προβλέπονται έργα ύψους 32.500.000…