ΠΑΣΟΚ: Προβλήματα για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά την παραίτηση Παπαβασιλείου

Δυσκολίες για το ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση Παπαβασιλείου

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια νέα περίοδο αναταραχής, καθώς η παραίτηση του Γιώργου Παπαβασιλείου, διευθυντή του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο κόμμα. Ο Παπαβασιλείου είχε δημοσιεύσει αναρτήσεις που επαινούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ είχε επίσης αναδημοσιεύσει ανάρτηση της Ομάδας Αλήθειας, ειρωνευόμενος τις κινητοποιήσεις φοιτητών αριστερών σχημάτων.

Πιέσεις προς Ανδρουλάκη

Αρχικά, υπήρξαν εκτιμήσεις ότι το θέμα θα περιοριστεί σε παραπολιτικές στήλες και δεν θα προκαλέσει αναταραχή. Ωστόσο, οι πιέσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη από στελέχη του κόμματος αποδείχθηκαν πολλές. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, Στέφανος Παραστατίδης, δήλωσε ότι η επιλογή του Παπαβασιλείου ήταν αποκλειστικά του Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς την «προσωπική του επιλογή».

Δημοσκοπήσεις και ανησυχίες

Η δήλωση παραίτησης του Παπαβασιλείου αναγνώρισε τις αναρτήσεις του, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για «παραπολιτική». Ο ίδιος ανέφερε ότι η προσπάθεια κάποιων να κάνουν την παραπολιτική πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ δεν διανύει την καλύτερη περίοδο του, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στασιμότητα και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει επανεμφανιστεί στο προσκήνιο.

Η πρόσκληση του Ανδρουλάκη για πανστρατιά δεν φαίνεται να έχει πείσει αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία παρακολουθούν τις εξελίξεις με αβεβαιότητα. Μάλιστα, η δημοσκόπηση της Marc έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς ο Τσίπρας προηγείται με 24,3% στην προτίμηση για την πρωθυπουργία, ενώ ο Ανδρουλάκης βρίσκεται στο 11,3%. Επιπλέον, σε ερώτημα σχετικά με το ποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Τσίπρας προηγείται με 24%, ενώ ο Ανδρουλάκης ακολουθεί στην τρίτη θέση με 12,6%.

Η δυσκολία του Ανδρουλάκη να προχωρήσει στη διοργάνωση του συνεδρίου έχει γίνει θέμα συζήτησης, με στελέχη και βουλευτές να εκφράζουν ανησυχίες ότι φοβάται μια πολιτική ήττα στο ανώτατο κομματικό όργανο.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr