Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Διονύσου

Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Διονύσου

Παράδοση εξοπλισμού για την ανακύκλωση βιοαποβλήτων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στον Δήμο Διονύσου

Γ. Πατούλης: «Η συμμαχία για μια “πράσινη” Αττική ενισχύεται καθημερινά. Ο δήμος Διονύσου αποτελεί άλλο ένα κρίκο στην ισχυρή αλυσίδα της ανακύκλωσης»

Με επιπλέον 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 498 καφέ κάδους ενισχύθηκε ο Δήμος Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής, έχοντας συνολικά λάβει 3 απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδους βιοαποβλήτων. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.
Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στον Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μ. Κόκκαλης, Μ. Τσιλιγκίρης και Γ. Λακαφώση.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την παράδοση του εξοπλισμού ανακύκλωσης, αναφέρθηκε στην πρόοδο του δήμου στα θέματα ανακύκλωσης, που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για τη βελτίωση των ποσοστών Ανακύκλωσης δια της εφαρμογής του νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Επιπλέον ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ανέφερε τα εξής:
Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε άλλα δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και 498 καφέ κάδους, δηλαδή σε σύνολο, έχουν παραδοθεί τρία απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδοι στον δήμο Διονύσου. Χαίρομαι διότι βλέπω τον δήμαρχο τον Γιάννη Καλαφατέλη με τους δικούς του υπηρεσιακούς παράγοντες, να έχουν ενστερνιστεί την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων και για αυτό ακριβώς παραδώσαμε αυτό τον εξοπλισμό, ώστε να τοποθετηθεί σε κάθε γειτονιά και να συμμετέχει κάθε πολίτης. Επιπλέον, παραδίδουμε και εδαφοβελτιωτικά σε μορφή κομπόστ. Προχωράμε για μία πράσινη Αττική και χαίρομαι που σε αυτό τον κρίκο της αλυσίδας εντάσσεται απολύτως ο δήμος Διονύσου και ο Γ. Καλαφατέλης.

Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης

Καλημέρα σε όλους, είναι ιδιαίτερη χαρά που έχουμε σήμερα εδώ τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Γιώργο τον Πατούλη για την προσφορά δύο επιπλέον απορριμματοφόρων και καφέ κάδων για την συλλογή βιοαποβλήτων. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων στην πηγή τους σε μεγάλους παραγωγούς. Περαιτέρω θα συνεχίσουμε και στα νοικοκυριά, αφού πρώτα ενημερώσουμε ευρύτερα τους δημότες. Η ανακύκλωση για μας είναι στάση ζωής, την εφαρμόζουμε, την αναπτύσσουμε, την επεκτείνουμε όχι μόνο γιατί το επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά γιατί το επιβάλλει η αισθητική μας και η περιβαλλοντική μας συνείδηση. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τον Γιώργο τον Πατούλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…