Παραχωρήθηκε δωρεάν το Κτήμα Πασά στην Π.Ε. Λευκάδας

Παραχωρήθηκε δωρεάν το Κτήμα Πασά στην Π.Ε. Λευκάδας

Παραχωρήθηκε δωρεάν το Κτήμα Πασά στην Π.Ε. Λευκάδας

Π.Ε. Λευκάδας

Με χθεσινή (27/6/2023) απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παραχωρήθηκε δωρεάν στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, το Κτήμα Πασά, για τη δημιουργία ενός βιωματικού πολυχώρου αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παραχώρηση δύο οικοπέδων, εμβαδού 11.130,36 τ.μ. και 4.129,55 τ.μ. αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων κτισμάτων.

«Μια σπουδαία εξέλιξη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας ανοίγει το δρόμο για να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση του Κτήματος Πασά, όπως οραματιζόμαστε. Η τεκμηριωμένη πρόταση, που παρουσιάσαμε τον Απρίλιο στην κοινωνία της Λευκάδας και απέσπασε την ενθουσιώδη αποδοχή του κόσμου, αξιολογήθηκε πολύ θετικά και έγινε άμεσα αποδεκτή από το Υπουργείο.

Η πληρότητα του φακέλου μας, η μεθοδικότητά μας και το ξεκάθαρο πλάνο μας, οδήγησε στην γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης και αυτό που επί δεκαετίες θεωρούταν ακατόρθωτο, σήμερα είναι πραγματικότητα.

Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων λεπτομερειών για την αποδοχή της παραχώρησης, θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την εκπόνηση των οριστικών μελετών της Ανάπλασης του Κτήματος Πασά, ενώ ήδη έχουμε υποβάλλει πρόταση για ένταξη σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση του κατασκευαστικού μέρους του έργου.

Η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα που μας χαρακτηρίζουν ως Περιφερειακή Αρχή για ακόμα μία φορά φέρνουν απτά αποτελέσματα. Σταθερά δουλεύουμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, για την επόμενη ημέρα της Λευκάδας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Παραχωρήθηκε δωρεάν
Παραχωρήθηκε δωρεάν το Κτήμα Πασά στην Π.Ε. Λευκάδας 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…