Πάνω από 35 κοινωνικές δομές σε 12 δήμους της Θεσσαλονίκης ως το τέλος του 2025.

Πάνω από 35 κοινωνικές δομές σε 12 δήμους της Θεσσαλονίκης ως το τέλος του 2025.

Πάνω από 35 κοινωνικές δομές σε 12 δήμους της Θεσσαλονίκης ως το τέλος του 2025.

Χρηματοδότησή από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε 12 δήμους της Θεσσαλονίκης, ώστε εως το τέλος του 2025 να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα πάνω από 35 κοινωνικές δομές σε αυτούς.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Συσσίτια, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Κοινότητας, Δημοτικά Ιατρεία κ.ά. Οι ωφελούμενοι από τις υπηρεσίες των μονάδων ξεπερνούν τις 40.000.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Θεσσαλονίκης διασφαλίζονται η συνέχιση της στελέχωσης των Δημοτικών Ιατρείων με ιατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου, της παροχής συσσιτίου και του κοινωνικού φαρμακείου και η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας και του Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης από το ΚΕΘΙ.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, των δομών παροχής βασικών αγαθών και του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά αλλά και η δημιουργία Κέντρου Ένταξης Μεταναστών. Στον Δήμο Θερμαϊκού θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές παροχής βασικών αγαθών όπως επίσης και στο Δήμο Θέρμης όπου λειτουργεί και Κέντρο Κοινότητας. Στον Δήμο Καλαμαριάς θα εξακολουθούν να λειτουργούν οι δομές παροχής βασικών αγαθών και συγκεκριμένα το κοινωνικό παντοπωλείο, η παροχή συσσιτίου, το κοινωνικό φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας. Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου προβλέπεται η συνέχιση λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου και στο Δήμο Λαγκαδά του Κέντρου Κοινότητας. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών, των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης στο Κέντρο Κοινότητας, των Δημοτικών Ιατρείων και του Κέντρου Κοινότητας. Στον Δήμο Παύλου Μελά θα συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, του κοινωνικού παντοπωλείου, της παροχής συσσιτίου, του κοινωνικού φαρμακείου και του κέντρου κοινότητας.

Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη προβλέπεται η συνέχιση της λειουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου, στο Δήμο Χαλκηδόνας του κέντρου κοινότητας, του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου και στο Δήμο Ωραιοκάστρου, του κοινωνικού παντοπωλείου, του κοινωνικού φαρμακείου και του Κέντρου Κοινότητας.

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να μετατρέπει τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες. «Το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας ειδικά για τις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες είναι τεράστιο και ήδη από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ υλοποιούμε κατά προτεραιότητα τη μεγαλύτερη κοινωνική παρέμβαση, που έγινε ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία. Δημιουργήσαμε τις κοινωνικές δομές, και τώρα διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν» πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…