Πανελλήνιες 2024: Οικονομία και Πληροφορική πρώτη επιλογή στα ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2024: Οικονομία και Πληροφορική πρώτη επιλογή στα ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2024: Οικονομία και Πληροφορική πρώτη επιλογή στα ΓΕΛ.

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας στοιχεία για τις Πανελλήνιες 2024 και για τους τομείς τους οποίους επέλεξαν οι υποψήφιοι στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με βάση τον αριθμό τους .  

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επέλεξαν ως πρώτη ομάδα προσανατολισμού την Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής με 27.393 συμμετέχοντες και στη συνέχεια των Ανθρωπιστικών Σπουδών με 20.141 ενώ αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ οι περισσότεροι υποψήφιοι στράφηκαν στον τομέα της Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας με 4.550 και ακολούθησε ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας 2.907 συμμετέχοντες.

aapotelesmata.jpg

Επισημαίνεται ότι το πλήθος των υποψηφίων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Για την διευκόλυνση των υποψηφίων στον υπολογισμό των μορίων τους, το Υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή, με την οποία οι υποψήφιοι εισάγοντας τους γραπτούς τους βαθμούς, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν. Η εφαρμογή συνυπολογίζει τους γραπτούς βαθμούς και τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων για κάθε Τμήμα. Η εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ιστοσελίδα https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. Για τα στατιστικά στοιχεία πατήστε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…