
Ο Παναθηναϊκός αναζητά νέο προπονητή
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης προπονητή μετά την απομάκρυνση του Ρουί Βιτόρια, η οποία προήλθε από την κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, ένας από τους υποψήφιους για τη θέση είναι ο Πάολο Βανόλι, ο οποίος είχε θητεία στην Τορίνο την προηγούμενη σεζόν.
Δυσκολίες στην αρχή της σεζόν
Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τη φετινή αγωνιστική περίοδο με την επιτυχία της συμμετοχής τους στη League Phase του Europa League. Ωστόσο, οι επιδόσεις τους στο πρωτάθλημα δεν ήταν ικανοποιητικές, καθώς υπήρξαν ισοπαλία εντός έδρας με τον Λεβαδειακό και ήττα εκτός έδρας από την Κηφισιά.
Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο -8 από τους ανταγωνιστές του, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναμένεται ότι η ομάδα θα παραταχθεί με υπηρεσιακό προπονητή, πιθανότατα τον Χρήστο Κόντη.
Ο Βανόλι και η προπονητική του πορεία
Το κύριο ερώτημα που απασχολεί την ομάδα είναι ποιος θα αναλάβει τη θέση του προπονητή στο μέλλον. Σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ο Πάολο Βανόλι είναι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση αυτή. Ο 53χρονος Ιταλός προπονητής έχει εργαστεί με τις ομάδες U16, U18 και U19 της εθνικής Ιταλίας, ενώ την περίοδο 2021-22 ήταν προπονητής στη Σπαρτάκ Μόσχας. Από το 2022 έως το 2024, εργάστηκε στη Βενέτσια και πέρυσι καθόταν στον πάγκο της Τορίνο, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο Ιούνιο.














