
Παναθηναϊκός νίκησε την Καρδίτσα με 92-85
Με μια σπουδαία εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας της Καρδίτσας με 92-85. Παρά την απουσία αρκετών παικτών και την παρουσία μόλις 10 αθλητών, οι πράσινοι έδειξαν χαρακτήρα και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα.
Δυναμικό ξεκίνημα και σφιχτό σκορ
Η αναμέτρηση ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι από την Καρδίτσα, με καλή επιθετική λειτουργία, έβαλαν δύσκολα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του στο πρώτο δεκάλεπτο. Το σκορ ήταν 22-21 στο τέλος της πρώτης περιόδου, με την Καρδίτσα να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση.
Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, με τον Κέντρικ Ναν να είναι ο πρωταγωνιστής. Με 27 πόντους και 6 ασίστ, ο Ναν ήταν καθοριστικός για την επίθεση της ομάδας του. Οι πράσινοι κατάφεραν να αποκτήσουν διψήφιο προβάδισμα (80-70), αλλά η Καρδίτσα δεν το έβαλε κάτω και αντεπίθεσε, μειώνοντας σε 85-80.
Η τελική διαχείριση και η νίκη
Η τελευταία περίοδος ήταν γεμάτη ένταση, με τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται επιθετικά. Ωστόσο, ο Ναν με ένα κρίσιμο τρίποντο έκοψε την φόρα της Καρδίτσας και οι πράσινοι με ένα σερί 5-0 επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (90-80) μόλις 2 λεπτά πριν το τέλος. Η ομάδα του Αταμάν διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και τελικά πήρε τη νίκη με 92-85.
Με αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ ο Ναν αναδείχθηκε MVP της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan GBL.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 54-49, 80-70, 92-85














