Π.Ε. Λευκάδας: Έναρξη εργασιών αποκατάστασης του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου

Π.Ε. Λευκάδας: Έναρξη εργασιών αποκατάστασης του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου

Π.Ε. Λευκάδας: Έναρξη εργασιών αποκατάστασης του δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι – Υπογράφηκε η Σύμβαση του έργου

Την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Παλαιοκατούνα – Νεοχώρι, ξεκινά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, καθώς υπεγράφη (28/3/2023) η Σύμβαση για το έργο «Επείγουσα Αποκατάσταση Καθιζήσεων και Κατολισθήσεων Επαρχιακού Οδικού Δικτυού Π.Ε. Λευκάδος», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ, από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο της Αναδόχου εταιρείας «Μ. & Χ. Μακρυπούλιας Ο.Ε.».

«Πρόκειται για ένα νέο μικρό έργο, αλλά πολύ ουσιαστικό, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη βασική σύνδεση της Παλαιοκατούνας και του Νεοχωρίου με την υπόλοιπη Λευκάδα. Για αυτό μόλις παρουσιάστηκαν τα προβλήματα καθιζήσεων, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σε λιγότερο από 6 μήνες πραγματοποιήσαμε αυτοψία, μελέτη, χρηματοδότηση, διαγωνισμό και πλέον το έργο έχει Ανάδοχο.

Επομένως, με το έργο αυτό, εξασφαλίζουμε την ομαλή οδική πρόσβαση στο Νιοχώρι και συγχρόνως αξιοποιούμε την ευκαιρία να κάνουμε διαπλάτυνση σε συγκεκριμένα σημεία, που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Η Περιφέρεια συνεχίζει να είναι παραγωγική και κάθε έργο της, μικρό ή μεγάλο, δίνει λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο προβλέπει την επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης, καθώς και εργασίες καθαιρέσεων, διαπλάτυνσης, οδοστρωσίας και ασφαλτικών, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…