Ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ορκίστηκε στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τον Κ. Τασούλα υποδέχθηκαν στον Άγνωστο Στρατιώτη στην είσοδο του Κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ στο Μνημείο, είχαν παραταχθεί Αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς επιθεώρηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Κατά την ορκομωσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώτος αντιπρόεδρος, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ανέγνωσε στο Σώμα την προσφώνηση του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη και την αντιφώνηση του Κ. Τασούλα, κατά την αναγγελία του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας της Ολομέλειας της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2025, βάσει της οποίας, νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξελέγη ο Κ. Τασούλας.

Κατόπιν, ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, τους συνόδευσε στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Μετά την αναπομπή των κεκανονισμένων δεήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε το χέρι του στο Ευαγγέλιο και επανέλαβε τον όρκο, τον οποίον ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».
Ττης Ελληνικής Λύσης και η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας.
Παρόντες ήταν 24 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 12 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 10 από το ΚΚΕ, δύο από την Νέα Αριστερά και τέσσερις από τους Σπαρτιάτες ενώ απουσίαζε η Πλεύση Ελευθερίας.
Την τελετή της ορκωμοσίας, παρακολούθησαν από τα θεωρεία των επισήμων, πρώην πρόεδροι της Βουλής, ανώτατοι δικαστές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι του διπλωματικού Σώματος, 84 εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών από άλλες χώρες, ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι, ενώ πλήθος επισκεπτών βρισκόταν από νωρίς στα άνω θεωρεία περιμετρικά της Ολομέλειας.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να αναλάβει τα καθήκοντά του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
Σημειώνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ένατος εκλεγμένος ανώτατος πολιτειακός άρχοντας από το 1974, μετά τους: Μιχαήλ Στασινόπουλο (1974-1975), Κωνσταντίνο Τσάτσο (1975-1980), Κωνσταντίνο Καραμανλή (1980-1985 και 1990-1995), Χρήστο Σαρτζετάκη (1985-1990), Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο (1995-2000 και 2000-2005), Κάρολο Παπούλια (2005-2010 και 2010-2015), Προκόπιο Παυλόπουλο (2015-2020) και Κατερίνα Σακελλαροπούλου (2020-2025).