
Ολυμπιακός: Πρώτη νίκη στην Αστάνα με 1-0 επί της Καϊράτ Αλμάτι
Στην καρδιά της Αστάνα, ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στη League Phase του Champions League, επικρατώντας της Καϊράτ Αλμάτι με 1-0. Το γκολ του Μάρτινς στο 73ο λεπτό έδωσε στους «ερυθρόλευκους» την απαραίτητη ώθηση για να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη 24άδα.
Δυναμικό ξεκίνημα και ευκαιρίες
Με την υποστήριξη περίπου 700 φιλάθλων τους, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να επιτύχουν γρήγορα γκολ. Από την αρχή, ανέλαβαν την πρωτοβουλία, προσπαθώντας να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 18ο λεπτό, μια εξαιρετική σέντρα του Ποντένσε έφερε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο τερματοφύλακας Αναρμπέκοφ αντέδρασε σωστά, παραχωρώντας κόρνερ.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διατήρησε την πίεση, με 8 τελικές προσπάθειες και 6 κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Αντίθετα, οι Καζάκοι δεν είχαν καμία τελική προσπάθεια, περιοριζόμενοι σε καλή αμυντική λειτουργία.
Δεύτερο ημίχρονο και η μεγάλη στιγμή
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για ανατροπή του Ελ Κααμπί, αλλά η φάση ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Η Καϊράτ, ωστόσο, άρχισε να απειλεί πιο συχνά, με μια καλή ευκαιρία στο 58ο λεπτό. Στο 60′, ο Τσικίνιο επιχείρησε σουτ, αλλά ο Αναρμπέκοφ ήταν ξανά σε ετοιμότητα.
Στο 62′, ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγές, βάζοντας δύο φορ στο παιχνίδι. Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς στο 73′ ο Ζέλσον Μάρτινς, με μια εντυπωσιακή ενέργεια, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Διαχείριση του προβαδίσματος
Με το γκολ, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την ψυχολογία τους και προσπάθησαν να κλείσουν το παιχνίδι. Στο 76′, ο Αναρμπέκοφ απέκρουσε σουτ του Ταρέμι, ενώ στο 79′, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά η μπάλα χτύπησε και πάλι στο δοκάρι. Το μόνο που είχε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να διαχειριστεί το προβάδισμά του, κάτι που τελικά κατάφερε, διατηρώντας την υπεροχή του μέχρι το σφύριγμα της λήξης.
Η νίκη αυτή κρατά τον Ολυμπιακό ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης στους «16» του Champions League, με την ομάδα να ελπίζει σε καλύτερες μέρες στο μέλλον.
Καϊράτ Αλμάτι: Αναρμπέκοφ, Μάτα, Σορόκιν, Σιρομπόκοφ, Ταπάλοφ (62′ Τουγιακμπάγεφ), Γκλάζερ, Μπάιμπεκ, Μρίνσκι, Ρικαρντίνιο (46′ Ζορζίνιο), Ζάρια (46′ Γκρομίκοφ), Εντμίλσον.
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ορτέγκα Μουζακίτης, Έσε (84′ Ντάνι Γκαρθία), Ποντένσε (62′ Στρεφέτσα), Μαρτίνς, Τσικίνιο (62′ Ταρέμι), Ελ Κααμπί.














