Οι τελευταίες εξελίξεις για τα Στενά του Ορμούζ στη συνάντηση Μητσοτάκη

Σημαντικές εξελίξεις γύρω από τα Στενά του Ορμούζ

Τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ, που παραμένουν ανοικτά για τα εμπορικά πλοία, συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Hussein al-Sheikh, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Παρασκευή 17 Απριλίου 2026.

Ενημέρωση για την κατάσταση στα Στενά

Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες ανακοινώσεις που επιβεβαίωναν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοιχτά για τα εμπορικά πλοία. Επιπλέον, σχολίασε την αναγγελία μιας 10ήμερης εκεχειρίας στον Λίβανο, γεγονότα που έχουν θετικό αντίκτυπο στη σταθερότητα της περιοχής.

Ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ανησυχίες

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της εφαρμογής της επόμενης φάσης του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την επιδείνωση της κατάστασης στη Δυτική Όχθη. Επαναβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσφέρει βοήθεια όπου χρειαστεί, ενισχύοντας έτσι τη στήριξή της στους αδελφούς Παλαιστινίους.

Δηλώσεις Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια ανεπίσημη δήλωση, εκφράζοντας τη χαρά του για την υποδοχή του αντιπροεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα. «Ελπίζω ότι η σημερινή ημέρα είναι η αρχή καλύτερων εξελίξεων. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά για τις εμπορικές δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την κομβική σημασία της περιοχής για την παγκόσμια οικονομία.

Η προσοχή της Ελλάδας στους Παλαιστινίους

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε προηγούμενη επίσκεψή του στη Ραμάλα, χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερα εποικοδομητική. Εξέφρασε ενδιαφέρον για τις απόψεις του Hussein al-Sheikh αναφορικά με τα επόμενα βήματα, τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Γάζα, και εξέφρασε τη δέσμευσή του για μια βιώσιμη και μακροχρόνια λύση.

Με φόντο τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις στην ευρύτερη περιοχή, η Ελλάδα δηλώνει παρούσα, έτοιμη να συμβάλει σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr