Οι ταινίες της εβδομάδας: Από τον «ατσάλινο Φιλανδό» Sisu μέχρι το φαντασμαγορικό Wicked 2

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα φέρνει πολυαναμενόμενες ταινίες

Από την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, οι αίθουσες θα γεμίσουν με νέες κινηματογραφικές προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών. Η εβδομάδα αυτή υπόσχεται να προσφέρει βραβευμένο arthouse σινεμά, χολιγουντιανό θέαμα, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ και περιπέτειες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη.

Το φαντασμαγορικό Wicked 2 επιστρέφει

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ Wicked επιστρέφει, συνεχίζοντας την ιστορία από εκεί όπου σταμάτησε το πρώτο μέρος. Η Έλφαμπα, την οποία υποδύεται η Σίνθια Ερίβο, έχει μετατραπεί στη διαβόητη Κακιά Μάγισσα της Δύσης και αγωνίζεται για τους διωγμένους Σιωπηλούς Ζώους. Παράλληλα, η Γκλίντα, που ζει ως το λαμπερό σύμβολο του Καλού στην Σμαραγδένια Πόλη, ετοιμάζεται για έναν παραμυθένιο γάμο, αλλά οι αναμνήσεις της από την Έλφαμπα την βασανίζουν.

Δράματα και ντοκιμαντέρ που καθηλώνουν

Η εβδομάδα περιλαμβάνει επίσης ένα νέο δράμα από τον Ισλανδό σκηνοθέτη Χλίνουρ Πάλμασον, το οποίο εστιάζει σε μια οικογένεια που διαλύεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Οι ισορροπίες μεταξύ γονιών και παιδιών δοκιμάζονται όταν το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει.

Επιπλέον, ένα γοητευτικό animation εξερευνά τη ζωή της Φρίντα Κάλο, επιστρέφοντας στην παιδική της ηλικία και στα βιώματα που διαμόρφωσαν το μοναδικό της καλλιτεχνικό ύφος. Οι ταχυδακτυλουργοί επιστρέφουν με μια νέα αποστολή που συνδυάζει τη μαγεία με την ηθική, καθώς η οργάνωση “The Eye” συγκεντρώνει την ομάδα για μια ληστεία με παγκόσμιες προεκτάσεις.

Ο ατσάλινος ήρωας Sisu και άλλα ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ

Ο ατσάλινος ήρωας Sisu επιστρέφει με μια ιστορία γεμάτη δράση, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του μετά τη δολοφονία της οικογένειάς του, ενώ συνεχώς καταδιώκεται από έναν διοικητή του Κόκκινου Στρατού.

Στο γερμανοελβετικό θρίλερ, η Λεόνι Μπένες υποδύεται μια νοσοκόμα που βρίσκεται σε υποστελεχωμένο τμήμα και ξαφνικά εμπλέκεται σε μια νύχτα που εξελίσσεται σε μάχη επιβίωσης. Τέλος, ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ εμπνευσμένο από το έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη συνδυάζει αδημοσίευτα κείμενα με μουσική, προσφέροντας μια συγκλονιστική αντιπολεμική κατάθεση μνήμης.

Επιπλέον, ένα ντοκιμαντέρ αναδεικνύει το οικουμενικό έργο των Θεσσαλονικιών αδελφών που δημιούργησαν τη σλαβική γραφή, φωτίζοντας μια συχνά παραγνωρισμένη ιστορική κληρονομιά.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2025 – ONCAMERA.gr