
Ο Τραμπ αποθέωσε τον εαυτό του για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ
Σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2026, ο Ντόναλντ Τραμπ γιορτάζει έναν χρόνο από την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, και όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον εαυτό του. Σε μια ομιλία που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, δήλωσε ότι ο Θεός είναι περήφανος για το έργο του, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για την απώλεια του Νόμπελ Ειρήνης.
Αναφορές σε Γροιλανδία και Hells Angels
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, ισχυριζόμενος ότι έχει μειωθεί σημαντικά. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στους Hells Angels, την πιο διαβόητη συμμορία μηχανόβιων στον κόσμο, λέγοντας ότι τους εκτιμά επειδή τον υποστήριξαν, παρά την χαρακτηριστική τους ένταξη ως εγκληματική οργάνωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αναφερόμενος στους Κιρ Στάρμερ και Εμανουέλ Μακρόν, ο Τραμπ τόνισε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μεταναστευτικό και την ενέργεια, προσθέτοντας ότι είναι «σκληροί» όταν δεν είναι παρών ο ίδιος. Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο Μακρόν δεν θα παραμείνει για πολύ στη θέση του.
Δηλώσεις για τη Γροιλανδία
Όταν ρωτήθηκε για τη Γροιλανδία, ο Τραμπ απάντησε αινιγματικά: «Θα δείτε». Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διάλυσης του ΝΑΤΟ για να προχωρήσει η προσάρτηση της Γροιλανδίας, δήλωσε ότι «θα βρούμε μια λύση που θα ικανοποιήσει και το ΝΑΤΟ και εμάς», υπογραμμίζοντας τη σημασία της Γροιλανδίας για την εθνική και παγκόσμια ασφάλεια.
Αναφερόμενος στους δασμούς που έχει επιβάλει σε χώρες της Ευρώπης, ο Τραμπ προανήγγειλε πολλές συναντήσεις για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν «αρκετά καλά». «Έχω κάνει περισσότερα για το ΝΑΤΟ από κάθε άλλο άνθρωπο, νεκρό ή ζωντανό», δήλωσε, εκφράζοντας την ανησυχία του για την οικονομική στήριξη του οργανισμού.
Σχόλια για την πολιτική του και την καταπολέμηση των ναρκωτικών
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει πώς θα αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για τη νομιμότητα των δασμών, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια αν η κυβέρνηση ηττηθεί. Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση των ναρκωτικών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από ξηρά.
Τέλος, ο Τραμπ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν είχε άπλετο χρόνο για ερωτήσεις, καθώς είχε «μια πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον οποίο συμπαθεί πολύ». Η ομιλία του, αν και δεν περιλάμβανε κάποια εντυπωσιακή ανακοίνωση, δείχνει τη συνεχιζόμενη επιρροή του Τραμπ στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και την παγκόσμια πολιτική.














