Ο Δήμος Ζωγράφου προχωρά στην αναβάθμιση και ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της Βίλας Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου προχωρά στην αναβάθμιση και ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της Βίλας Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου προχωρά στην αναβάθμιση και ενοποίηση των κοινόχρηστων χώρων της Βίλας Ζωγράφου

Δελτίο τύπου

O Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, υπέγραψε με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε, Εύης Τατούλη, προγραμματική σύμβαση σύνταξης μελέτης για την πλήρη αναβάθμιση και ενοποίηση του κοινόχρηστου χώρου 26 στρεμμάτων του κτήματος Ζωγράφου και των παρακείμενων χώρων.
Ο σκοπός της συνολικής επέμβασης είναι η λειτουργική ανάπλαση και η αισθητική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου χρησιμοποιώντας τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού για την δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, με παράλληλη αύξηση του διαθέσιμου χώρου πρασίνου. Η χωρική αναβάθμιση, θα προσδώσει στοιχεία μιας νέας «ταυτότητας» επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο του χώρου, ως τοπόσημο για το Δήμο Ζωγράφου.
Συγκεκριμένα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός στο πλαίσιο της σύμβασης, θα παραδώσει, άμεσα, στον Δήμο Ζωγράφου Τοπογραφικές, Αρχιτεκτονικές, Φυτοτεχνικές, Ηλεκτρομηχανικές και υδραυλικές μελέτες καθώς και ολοκληρωμένα τεύχη δημοπράτησης καθιστώντας την δημιουργία ενός σύγχρονου πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στο κέντρο του Δήμου μας πιο εφικτό από ποτέ.
Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας είπε: «Ξεκινάμε τον σχεδιασμό της ολικής ανάπλασης της Βίλας Ζωγράφου και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων που θα αποτελέσουν ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της πόλης, απόλυτα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες επιταγές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Συνεχίζουμε τα έργα που αλλάζουν τον Δήμο Ζωγράφου και τον μετατρέπουν σε μία σύγχρονη πόλη, φιλική στους κατοίκους και απαντάμε με πράξεις σε όσους θέλουν να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη της Πόλης μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…