ο Δήμος Νισύρου διατηρεί τα χαμηλά τέλη καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού – ύδρευσης και αποχέτευσης

ο Δήμος Νισύρου διατηρεί τα χαμηλά τέλη καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού – ύδρευσης και αποχέτευσης

ο Δήμος Νισύρου διατηρεί τα χαμηλά τέλη καθαριότητας- ηλεκτροφωτισμού – ύδρευσης και αποχέτευσης

Η Δημοτική Αρχή, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, συνεχίζει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες του νησιού . Όπως όλοι γνωρίζουμε, από τις αρχές του 2020 μέχρι και σήμερα η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από συνεχείς κρίσεις.

Κι αυτό γιατί στις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 που ξεκίνησε στις αρχές του 2020 έχουν προστεθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και από τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2022 τα αποτελέσματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι παραπάνω συγκυρίες βρήκαν την χώρα μας στο τελείωμα μίας σκληρής οικονομικής κρίσης που κράτησε περισσότερο από 10 έτη, γονατίζοντας τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και φαίνεται πλέον έντονα ότι την οδηγούν σε μια νέα οικονομική κρίση. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Δημοτική αρχή του Δήμου Νισύρου στέκεται με κάθε τρόπο δίπλα στους πολίτες που βλέπουν την αγοραστική δύναμη των εισοδημάτων τους συνεχώς να μειώνεται και στις επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, μετά από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στις 21/02/2023, με θέμα «Καθορισμός του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2023» αποφασίστηκε ομόφωνα (Αρ. Αποφ. 11/2023), η διατήρηση στα ίδια επίπεδα του συντελεστή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας έτους 2023 καθώς επίσης, εγκρίνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Αρ. 10/2023) (ΑΔΑ: 9ΘΛΨΩΚΜ-ΟΥΩ) με θέμα «Τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης» για το οικονομικό έτος 2023.

Τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού παραμένουν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2022 και είναι:

α) 0,90 € ανά τ.μ. ανά έτος για Οικιακή χρήση έως 120 τ.μ.

β) 1,35 € ανά τ.μ. ανά έτος για Οικιακή χρήση από 121 τ.μ. και άνω

γ) 0,90 € € ανά τ.μ. ανά έτος για Κοινωφελής, μη κερδοσκοπική & φιλανθρωπική χρήση

δ) 2,25 € ανά τ.μ. ανά έτος για Άσκηση οικονομικής δραστηριότητας

Τα Τέλη Ύδρευσης παραμένουν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2022 και η αξία καταναλισκόμενου ύδατος από οικίες και επαγγελματικές στέγες, χωρίζεται σε τρείς κλίμακες:

α)Για κατανάλωση από 1-60 m3: 0,56€/m3

β) 0,605€/m3 για κατανάλωση από 61-120 m3

γ) 0,65€/m3 για κατανάλωση από 121- απεριόριστα m3. Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Τα Τέλη Αποχέτευσης παραμένουν στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2022 και είναι:

  1. Πάγιο τέλος αποχέτευσης: ενιαίο για οικίες-επαγγελματικές στέγες 1,285€
  2. Η αξία αποχέτευσης με βάσει την καταναλισκόμενη ποσότητα ύδατος, χωρίζεται σε σε τρείς κλίμακες:

α) Για κατανάλωση από 1-60 m3: 0,00€/m3

β) Για κατανάλωση από 61-120 m3 0,055€/m3.

γ) Για κατανάλωση από 121-απεριόριστα m3: 0,10€/m3.

Ο Δήμαρχος κ. Χριστοφής Κορωναίος δήλωσε: «Ο Δήμος Νισύρου συνεχίζει και παρατείνει την οικονομική ελάφρυνση, προκειμένου οι πολίτες να ανταπεξέλθουν στη νέα οικονομική και ενεργειακή ύφεση με αξιοπρέπεια. Πρωταρχικό μέλημά μας ήταν και παραμένει η κοινωνική πολιτική να αποτελεί πρωτεύουσα προτεραιότητα με πράξεις ουσίας. Ο Δήμος μας έχει τα χαμηλότερα τέλη και τη χαμηλότερη χρέωση νερού, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε αφαλάτωση, σε όλη την Ελληνική επικράτεια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…