• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό των σεισμόπληκτων – Δωρεάν στέγαση για 200 οικογένειες σε συνεργασία με την Airbnb.org
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό των σεισμόπληκτων – Δωρεάν στέγαση για 200 οικογένειες σε συνεργασία με την Airbnb.org

By ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Χ)17/02/2025Updated:17/02/2025No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
ASTYPALAIA Ο Δήμος Αθηναίων στο πλευρό των σεισμόπληκτων - Δωρεάν στέγαση για 200 οικογένειες σε συνεργασία με την Airbnb.org
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Airbnb.org, παρέχει δωρεάν στέγαση σε 200 οικογένειες που πλήττονται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες, με στόχο να στηρίξει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις αλλεπάλληλες δονήσεις. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σαντορίνης, της Αμοργού, της Ανάφης και της Ίου που έχουν ανάγκη από καταφύγιο στην Αθήνα.

Για να ενταχθούν στην πρωτοβουλία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595, όπου ο Δήμος Αθηναίων θα συγκεντρώνει τα αιτήματα και θα παρέχει πληροφόρηση για τη διαδικασία. Οι πληγέντες θα λάβουν οδηγίες για την εύρεση προσωρινής διαμονής μέσω της Airbnb.org, ενώ οι διαμονές χρηματοδοτούνται πλήρως από την Airbnb.org και τους υποστηρικτές της, με τους πληγέντες να μην επιβαρύνονται με κανένα κόστος για τη διαμονή τους.

Οι οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μονάδες πίστωσης στέγασης (housing credits), τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κλείσουν δωρεάν διαμονή για δέκα ημέρες. Η επανεξέταση της κατάστασης θα γίνει μετά την παρέλευση αυτών των δέκα ημερών, ώστε να αξιολογηθούν τα επόμενα βήματα της υποστήριξης.

Επιπλέον, οι πολίτες που διαθέτουν καταλύματα και επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένης τιμής φιλοξενία στους σεισμόπληκτους, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Airbnb.org για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να εγγραφούν ως οικοδεσπότες. Η Airbnb.org δεν χρεώνει καμία προμήθεια για τις κρατήσεις που γίνονται μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε ότι η πόλη ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των σεισμόπληκτων, ενώ ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή άνοιξαν οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου στον Άγιο Ανδρέα για τη φιλοξενία 130 ατόμων. Ο κ. Δούκας ευχαρίστησε θερμά την Airbnb.org για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου, τονίζοντας ότι η αλληλεγγύη είναι το κλειδί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Airbnb.org, Κρίστοφ Γκόρντερ, δήλωσε ότι η γρήγορη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων θα επιτρέψει τη διάθεση δωρεάν στέγασης σε οικογένειες που πλήττονται από τους σεισμούς, τονίζοντας τη σημασία της ανταπόκρισης σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (Χ)

Related Posts

DOUKASAIRETOS Χ. Δούκας: «Βελτιώνουμε τις μικροκλιματικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης με μικρές οάσεις δροσιάς»

Χ. Δούκας: «Βελτιώνουμε τις μικροκλιματικές συνθήκες στο κέντρο της πόλης με μικρές οάσεις δροσιάς»

16/07/2025
image 24 Σε κατεδαφίσεις 70 επικίνδυνων κτισμάτων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων 

Σε κατεδαφίσεις 70 επικίνδυνων κτισμάτων προχωρά ο Δήμος Αθηναίων 

30/06/2025
cityathensparty Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025:Ένας ολόκληρος μήνας με 57 εκδηλώσεις σε 41 σημεία της πόλης

Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025:Ένας ολόκληρος μήνας με 57 εκδηλώσεις σε 41 σημεία της πόλης

18/06/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA