Ο Αύγουστος Κορτώ γιορτάζει δύο χρόνια γάμου με τον Τάσο Σαμουηλίδη

Ο Αύγουστος Κορτώ γιορτάζει δύο χρόνια γάμου με τον Τάσο Σαμουηλίδη

Σήμερα, Σάββατο 7 Μαρτίου 2026, ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ γιορτάζει την επέτειο γάμου του με τον σύζυγό του, Τάσο Σαμουηλίδη. Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 22 χρόνια και τα τελευταία δύο χρόνια είναι παντρεμένοι με πολιτικό γάμο. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2024, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που προώθησε την ισότητα στον γάμο.

Μια τρυφερή ανάρτηση στο Instagram

Ο Αύγουστος Κορτώ μοιράστηκε τη χαρά του μέσω μιας τρυφερής ανάρτησης στο Instagram, όπου δημοσίευσε μια φωτογραφία από την ημέρα του γάμου τους, στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον Τάσο και το σκυλάκι τους. Στην ανάρτησή του, έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση, αναφέροντας: «Ο συμβολισμός της ένωσης δυο ανθρώπων με βάση την αγάπη έχει τεράστια αξία – ιδίως αν η κοινωνία στον αρνείται μέχρι να φτάσεις τα 45. Δύο χρόνια έγγαμου βίου. Κι αν γεννιόμουν άλλη μια φορά, πάλι εσένα θα παντρευόμουν».

Η σημασία της αγάπης και της αποδοχής

Αναλογιζόμενος την πορεία του, ο Κορτώ δήλωσε: «Δεν ξέρω αν πριν από 30 χρόνια, που υπήρχε η ιδιωτική τηλεόραση, θα ήταν το ίδιο εύκολο να μιλάει κάποιος ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία. Είμαι σίγουρος πως αν είχα γεννηθεί 20 χρόνια νωρίτερα, θα ζούσα βαθιά μέσα στην ντουλάπα και δεν θα είχα το θάρρος να διεκδικήσω τον έρωτα και την αγάπη. Σήμερα αυτά είναι αυτονόητα δικαιώματα».

Ο συγγραφέας θυμήθηκε επίσης την πρώτη φορά που χρησιμοποίησε τη φράση «ο άντρας μου», τονίζοντας ότι το πλήρωσε ακριβά. «Τώρα μπορώ να το ξαναπώ ελεύθερα. Ο άντρας μου είναι ο Τάσος Σαμουλίδης, είμαστε 21 χρόνια μαζί. Του αφιερώνω όλα τα βιβλία μου με το χαϊδευτικό όνομα “κουτάβι”» είπε, αποδεικνύοντας έτσι την αμετάβλητη αγάπη του για τον σύντροφό του.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr