Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ, κ. Ofir Akunis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ, κ. Ofir Akunis

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ισραήλ, κ. Ofir Akunis

Παρόντες στη συνάντηση από την πλευρά του Ισραήλ ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Noam Gatz και υπηρεσιακοί αξιωματούχοι του Υπουργείου και από ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Eπενδύσεων – αρμόδιος για την Έρευνα & καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας, ο γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο CEO του Elevate Greece, κ. Μιχάλης Δρίτσας και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πρέσβης κ. Νίκος Πιπερίγκος και η Διευθύντρια Διεθνούς Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, κα Μαρία Χριστούλα.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Είχα την εξαιρετική τύχη να συναντήσω εκ νέου τον φίλο μου κ.Akunis, με τον οποίο συζητήσαμε με πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τόσο την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής από την Ελλάδα στο Ισραήλ όσο και την υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής από το Ισραήλ στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγάλη μας συνεργασία όσον αφορά στον τομέα των startups, των ερευνητικών κέντρων και του Thess INTEC. Όραμά μας είναι να ενώσουμε την Ελλάδα με το Ισραήλ μέσω της Θεσσαλονίκης και όπως στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη ήταν μια πόλη με ακμαία εβραϊκή κοινότητα, στο μέλλον να αποτελέσει πάλι το σύνδεσμο μεταξύ των δύο εθνών. Πιστεύουμε απόλυτα στη φιλία Ελλάδος- Ισραήλ και θα εργαστούμε στενά για αυτό».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε:
«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι στρατηγικής σημασίας. Στην συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Καινοτομίας, Επιστημών και Τεχνολογίας, κ. Ofir Akunis και την Κυβερνητική αποστολή από το Ισραήλ, επιβεβαιώσαμε την βούληση των 2 χώρων να προχωρήσουμε άμεσα στην εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας μας στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, της επιστήμης και των νέων τεχνολογιών.
Επιβεβαιώσαμε επίσης τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε πολλαπλά επίπεδα και συμφωνήσαμε να διευρύνουμε και να επεκτείνουμε τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για την Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.
Προγραμματίσαμε να υπάρξουν περισσότερες προσκλήσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα και μεγαλύτερος προϋπολογισμός ώστε Ερευνητικά Κέντρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες και επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Ισραήλ να έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν ακόμα πιο αποτελεσματικά σε τομείς αιχμής όπως η Έρευνα, οι νέες Τεχνολογίες, η αγροδιατροφή, η Άμυνα – Ασφάλεια, η Ενέργεια, η Κυβερνοασφάλεια κ.α προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού σε ένα διαρκώς ανταγωνιστικότερο περιβάλλον και στις προκλήσεις της εποχής μας. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να χτίσουμε ακόμα μεγαλύτερες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας του Ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας με το αντίστοιχο του Ισραήλ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…