Νίκος Χαρδαλιάς: «Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος»

Νίκος Χαρδαλιάς: «Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος»

Στην ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε 9 Δήμους της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, καθώς δρομολογήθηκε η άμεση ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027».

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την “πράσινη” Αττική που θέλουμε. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους πολίτες. Αναβαθμίζουμε τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε:
«Υλοποιώντας πολιτικές με ισχυρό περιβαλλοντικό στις σχολικές μας μονάδες, απαντάμε έμπρακτα στα επίκαιρα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης και της εξοικονόμησης ενέργειας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Το έργο -που υλοποιείται, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια των Δήμων Αθηναίων, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Γλυφάδας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Καισαριανής, Μεταμόρφωσης και Φυλής.

DSC 8762
Νίκος Χαρδαλιάς: «Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος» 2

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολικών μονάδων, με την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης των σχολικών αιθουσών (και των λοιπών λειτουργικών χώρων) και την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης-διαχείρισης ενέργειας.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής: «Δημιουργούμε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Και μαθαίνουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν το περιβάλλον, βιωματικά, μέσα από τη σχολική καθημερινότητα. Η αναβάθμιση των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας. Και σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε».

Επισημαίνεται ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτηρίων, συνολικής επιφάνειας άνω των 52.000 τ.μ., θα επιτευχθεί ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 30%.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…