Νερό: Πότε πρέπει να πιείτε περισσότερο;

Νερό: Πότε πρέπει να πιείτε περισσότερο;

Νερό: Πότε πρέπει να πιείτε περισσότερο;

||

Το 60% του συνολικού σας βάρους αποτελείται από νερό και μερικές από τις βασικές του λειτουργίες είναι να συμβάλλει στην ρύθμιση της θερμοκρασίας, να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και να απομακρύνει απορρίμματα.

Πόσο νερό χρειάζεστε;

Αν και φαινομενικά είναι ένα απλό ερώτημα, στην πραγματικότητα η απάντησή του δεν είναι εύκολη. Εξαρτάται από ορισμένους περιβαλλοντικούς και φυσικούς παράγοντες που μπορεί να αλλάζουν καθημερινά.

Επίσης δεν είναι μόνο το νερό που πίνετε, αφού περίπου το 20%  της πρόσληψης νερού προέρχεται και από τις τροφές που καταναλώνετε. Το υπόλοιπο 80% προέρχεται από ροφήματα, όπως νερό, καφές, τσάι και οποιοδήποτε άλλο υγρό. Οι γενικές οδηγίες από το Institute of Medicine of the National Academy, περιλαμβάνουν:

  • Άνδρες: 13 κούπες
  • Γυναίκες: 9 κούπες
  • Έγκυες γυναίκες: 10 κούπες
  • Γυναίκες που θηλάζουν: 13 κούπες

Πώς θα καταλάβετε ότι δεν πίνετε αρκετό

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μετρήσουν την πρόσληψη του νερού τους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες ενδείξεις που θα σας προειδοποιήσουν ότι μάλλον δεν πίνετε αρκετό, περιλαμβάνουν:

Δίψα

Η δίψα μπορεί να προκληθεί από την απώλεια όγκου υγρού εντός και γύρω από τα κύτταρα και στο αίμα. Η δίψα είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας λέει ότι χρειάζεστε νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Κακοσμία και ξηροστομία στόματος

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή, όπως η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι η έλλειψη φυσιολογικής παραγωγής σάλιου. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να μειώσει τη ροή του σάλιου, οπότε αν η κακή σας αναπνοή συνοδεύεται από ξηρό στόμα, η κατανάλωση περισσότερου νερού όλη την ημέρα μπορεί να βοηθήσει.

Γνωστική ομίχλη

Το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια περίπου 2% του σωματικού υγρού σας μπορεί να προκαλέσει μείωση της γνωστικής λειτουργίας, οπότε αν έχετε πρόβλημα να συγκεντρωθείτε, μπορεί να είναι ώρα για διάλειμμα για να πιείτε το νερό σας.

vita.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

Με το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης ΤΑΠ-ΔΦ-ΔΤ, θα δημιουργηθεί ένας κόμβος μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των δεδομένων, χωρίς ενδιάμεσα συστήματα είπε ο Δ. Παπαστεργίου. Επίσης, αλλάζουν τα…

«Με επικοινωνιακά τρικ μιας ανεπαρκέστατης διοίκησης δεν λύνονται τα προβλήματα του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.Το ψέμα έχει γίνει πρώτη φύση της κα Τσεβά και καταβαραθρώνει καθημερινά τον δήμο μας.Τα πράγματα είναι απλά.…

Η Δήμητρα Τσεβά τολμά να μιλήσει για «φθηνή αντιπολίτευση». Μέσα στο θυμό της παραγνωρίζει ότι τόσο εκείνη, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Ζαφειρόπουλος, δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις…