Νέα μέτρα στις Εκκλησίες – Τελικά πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στους πιστούς στις εκκλησίες;

Νέα μέτρα στις Εκκλησίες – Τελικά πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στους πιστούς στις εκκλησίες;

Νέα μέτρα στις Εκκλησίες – Τελικά πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στους πιστούς στις εκκλησίες;

||

Τις δυσκολίες για τους ελέγχους των πιστών στις Εκκλησίες, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σημείωσαν τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Την ίδια ώρα οι φωνές όσων πιστεύουν ότι η παρουσία της Αστυνομίας στους ναούς θα ξεσηκώσει τις ομάδες των φανατικών αντιεμβολιαστών, πληθαίνουν.

«Είναι μια καινούργια πραγματικότητα οι έλεγχοι στις εκκλησίες. Το καινούργιο ΦΕΚ προβλέπει ότι όποιος θέλει να εκκλησιαστεί θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή rapid ή μοριακό τεστ. Υπεύθυνες για τον έλεγχο είναι οι εκκλησίες. Υπάρχει δυσκολία, ο ρόλος του παπά είναι άλλος, είναι θρησκευτικός λειτουργός. Πώς θα ελέγξεις τους συγγενείς του νεκρού σε μια κηδεία; Υπάρχει δυσκολία σε αυτό», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA .

«Αν μας καλέσουμε θα πάμε…»

«Αν η αστυνομία κληθεί, αν υπάρξει καταγγελία, είναι υποχρεωμένος ο αστυνομικός να πάει στο σημείο, στην εκκλησία, να ελέγξει. Μπορεί και δειγματοληπτικά να μπει η αστυνομία στη διαδικασία να ελέγξει κάποιους που βρίσκονταν σε κάποιο ναό όταν βγαίνουν. Ακόμα και η ποινική δικονομία προστατεύει τους χώρους λατρείας. Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι ισχυρό, ο Έλληνας πιστεύει πολύ και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε», εξήγησε ο ίδιος.

«Δεν μπορεί νεωκόρος και ιερέας να κάνουν ελέγχους»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.

«Συμφωνούμε ότι είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση, της αποδοχής της επιστήμης και της χρησιμότητας του εμβολίου, της αποδοχής των μέτρων για τη δημόσια υγεία και της προσπάθειας να πείσουμε τον κόσμο να τα εφαρμόζει. Η αστυνομία είναι ο μόνος ελεγκτικός οργανισμός που δικαιούται να κάνει έλεγχο. Εμείς χαιρόμαστε με την παρουσία της αστυνομίας, ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και είμαστε πολίτες. Ο νεωκόρος και ο ιερέας την ώρα της θείας λατρείας είναι αδύνατο να μετακινηθούν. Η εκκλησία δεν είναι επιχείρηση, είναι χώρος λατρείας», είπε ο πατέρας Γεώργιος, προσθέτοντας ότι «Οι εθελοντές δεν κατοχυρώνονται να κάνουν ελέγχους».

«Δεν ξέρω πόσοι κληρικοί είμαστε εμβολιασμένοι»

«Δε γνωρίζω πόσοι κληρικοί είμαστε εμβολιασμένοι, στο διοικητικό συμβούλιο είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Αυτό το δεδομένο μπορεί να το δώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι κατά τόπους μητροπόλεις», απάντησε ο πατέρας Γεώργιος, στην τοποθέτηση του καθηγή Πνευμονολογίας κ. Τζανάκη που συμμετείχε στην εκπομπή, ο οποίος είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν και οι Ιερείς.

Με τον φόβο των φανατικών αντεμβολιαστών

«Είναι περίπου βέβαιο ότι στους κύκλους της εκκλησίας υπάρχουν ομάδες φανατικών αντιεμβολιαστών. Η παρουσία της αστυνομίας θα τους δώσει έναυσμα να προκαλέσουν προβλήματα», προειδοποίησε κλείνοντας ο κ. Τζανάκης.

 
in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…