Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό

Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Ανακοίνωση του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, για εκδήλωση με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο bullying:

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου σε συνεργασία με 1ο Δημοτικό σχολείο Μαραθώνα διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα:

“Μορφές επιθετικότητας στο σχολείο και η αντιμετώπιση τους”.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σπύρο Στάμο, Σχολικό Ψυχολόγο κι Εκπαιδευτικό για την εξαιρετική παρουσίαση.

Ο κ. Στάμος αναφέρθηκε στο φαινόμενο του εκφοβισμού, διαχωρίζοντάς το από τις έννοιες του πειράγματος και της κοροϊδίας, ενώ παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και τις συνέπειές του στα παιδιά που το βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.

430104079 874348561158323 6021548205255215137 n
Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Εκδήλωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό 2

Ακολούθως, παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα που δέχονται σχολικό εκφοβισμό μπορούν να αντιδράσουν και οι παρατηρητές φαινομένων εκφοβισμού μπορούν να τους βοηθήσουν.

Ευχαριστούμε την κα Μελίνα Γλωσσιώτη, Θεατρολόγο, Θεατρο-παιδαγωγο για τα μουσικό – κινητικά παιχνίδια κατά της βίας.
Οι μαθητές με την καθοδήγηση της κας Γλωσσιώτη και των δασκάλων τους, συμμετείχαν ενεργά σε διαδραστικά παιχνίδια κατά του εκφοβισμού.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, που μαζί με τους μαθητές, μέσα από ειδικές κατασκευές, έδωσαν μηνύματα κατά της σχολικής βίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…