
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στη στήριξη προς τον Γιώργο Μυλωνάκη
Με λόγια στήριξης προς τον Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο, ξεκίνησε την εβδομάδα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο Γιώργος Μυλωνάκης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες μου, δίνει αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη μάχη. Η σκέψη μου και η σκέψη όλων μας είναι μαζί του και στην οικογένειά του, με την ελπίδα να βγει νικητής», ανέφερε.
Καταδίκη της τοξικότητας στην πολιτική
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την προσωπική του ανησυχία για την κανονικοποίηση της τοξικότητας που έχει διεισδύσει στον δημόσιο διάλογο. «Δεν μπορώ να σιωπήσω μπροστά στην ευκολία με την οποία εκτοξεύονται αβάσιμες κατηγορίες και τη βιαιότητα της στοχοποίησης», τόνισε, προσθέτοντας πως η κατάσταση αυτή έχει φτάσει σε επίπεδα που θίγουν τη Δημοκρατία.
Ανησυχίες για την ερευνητική δημοσιογραφία
Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε φαινόμενα που σχετίζονται με την “ερευνητική δημοσιογραφία”, λέγοντας πως συχνά τα ψέματα προέρχονται από ανθρώπους που υποδύονται αδιάφορα την ερευνητική δημοσιογραφία αλλά δεν διστάζουν να κατασπαράξουν τη φήμη ανθρώπων. «Ανατροφοδοτούνται από ανώνυμα προφίλ του διαδικτύου και δυστυχώς υιοθετούνται από αρχηγούς αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Είναι εξοργιστικό», πρόσθεσε.
Κάλεσμα για ενότητα
Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τώρα, περισσότερο από ποτέ, σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά της τοξικότητας, επισημαίνοντας πως «η διακυβέρνηση της χώρας δεν σταματά», παρά τις δυσκολίες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ζητήματα δημοσίων συμφερόντων, όπως η διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη για αμεσότητα και υπευθυνότητα από τους βουλευτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις που τους αφορούν.














