• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΕΛΛΑΔΑ»Μητέρα Ερατούς: Στο πρόσωπο του δράστη στα Γλυκά Νερά αναγνωρίζω πολλά κοινά στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Ερατούς: Στο πρόσωπο του δράστη στα Γλυκά Νερά αναγνωρίζω πολλά κοινά στοιχεία

By NEWS ROOM28/06/2021No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
||
||
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Μνήμες στη μητέρα της άτυχης Ερατούς στη Μυτιλήνη «ξύπνησε» η δολοφονία της Καρολάιν.

Η Ερατώ σκοτώθηκε από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, ενώ κοιμόταν δίπλα στο κοριτσάκι της.

«Η Ερατώ είχε φύγει από το σπίτι και έμενε με το κοριτσάκι της σε διαμέρισμα που νοίκιαζε. Το περιστατικό έγινε στις 23 Μαΐου το 2019. Ο εν διαστάσει σύζυγος μπήκε στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν η Ερατώ με ένα φίλο της, έφυγε και οδήγησε μισή ώρα, πήγε πήρε την καραμπίνα από το σπίτι του και επέστρεψε», όπως είπε στο MEGA, ο  Δημήτρης Κουζίνογλου, δικηγόρος της οικογένειας της Ερατούς.

«Κάθε μέρα μια μάνα κλαίει την κόρη της» – Συγκλονίζει η μητέρα της Ερατούς

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της μητέρας της άτυχης Ερατούς, κ. Ελένης Κρεμασιώτη.

«Περάσαμε και περνάμε ανάλογο δράμα. Ποτέ δεν έφυγαν από το μυαλό μας όλα αυτά. Τα ισόβια ας γίνουν επιτέλους ισόβια. Κάθε μέρα γεννιέται και ένας δολοφόνος, κάθε μέρα μία μάνα κλαίει την κόρη της, μία γυναίκα τη ζωή της. Δεν πρέπει να σταματήσει αυτό; Γιατί ακούγονται από τις δικαστικές έδρες τα ισόβια, ενώ δεν είναι ισόβια; Ο δολοφόνος της κόρης μου καταδικάστηκε σε ισόβια συν τρία χρόνια. Τα ισόβια δεν είναι ισόβια και αυτό το ξέρει ο κάθε δολοφόνος», είπε η κ. Κρεμασιώτη.

«Το εγγονάκι μας το έχουμε από κοινού εγώ και ο πρώην σύζυγός μου, ο πατέρας της Ερατούς. Οι άλλοι παππούδες δεν το βλέπουν, δεν έχει ορίσει το δικαστήριο καμία μέρα ή ώρα επίσκεψής του. δεν υπήρχε θέμα συνεπιμέλειας. Υπήρχε θέμα διεκδίκησης επιμέλειας στη δική μας περίπτωση», πρόσθεσε η ίδια.

«Υπήρχε αντιδικία μεταξύ των δύο οικογενειών και σε αυτή την περίπτωση το θέμα λύθηκε δικαστικά. Ανατέθηκε προσωρινά η επιμέλεια στην οικογένεια της Ερατούς, και μετά από ένα εξάμηνο βγήκε και η οριστική απόφαση. Αυτές οι διαδικασίες διεκπεραιώνονται άμεσα», εξήγησε ο κ. Κουζίνογλου.

Πώς μεγαλώνει η κόρη της Ερατούς

«Εμείς μεγαλώνουμε το παιδί με βάση αυτά που μας λένε οι ειδικοί, παιδοψυχολόγοι. Ήταν δύο χρονών και τριών μηνών όταν έγινε το περιστατικό. Το παιδί πάει βήμα – βήμα. Τώρα που είναι 4 ετών δεν μπορεί να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί με τη μαμά του. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Ξέρει ότι η μαμά του πέθανε χωρίς να ξέρει τον όρο “πέθανε” ή τη μονιμότητα της κατάστασης, και ότι ο μπαμπάς του είναι κάπου κλεισμένος γιατί έκανε κάτι πολύ κακό. Σε κάθε ερώτηση του παιδιού, ρωτάμε την παιδοψυχολόγο και απαντάμε. Φροντίζουμε να θωρακίσουμε το παιδί όσο γίνεται περισσότερο, για να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση», περιέγραψε η κ. Κρεμασιώτη αναφορικά με την ανατροφή της εγγονής της.

«Στο πρόσωπο του δράστη στα Γλυκά Νερά αναγνωρίζω πολλά κοινά στοιχεία. Την προμελέτη, το ότι χρησιμοποίησαν το παιδί ως ασπίδα. Αν σκέφτονταν το καλό του παιδιού τους δε θα έκαναν ό,τι έκαναν. Καταδίκασαν δύο μανάδες να είναι κάτω από τα μάρμαρα και εμείς να υποφέρουμε μια ζωή και να προσπαθούμε να δικαιωθούμε στο ελάχιστο. Να δικαιωθεί η ψυχούλα του παιδιού μου και του κάθε παιδιού. Εκείνος δε ζήτησε ποτέ να δει το παιδί του», συνέχισε η ίδια.

«Οι κυβερνώντες, οι νομοθέτες, να κάνουν τα ισόβια επιτέλους ισόβια. Μόνο έτσι θα σταματήσει να γεννιέται ένας δολοφόνος κάθε μέρα. Μόνο όταν ξέρει ότι δεν πρόκειται να περπατήσει ξανά σε δρόμο», τόνισε η κ. Κρεμασιώτη.

«Να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας»

«Ήταν καταιγιστικές οι επισημάνσεις της κ. Ελένης. Σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι οι εμπειρίες που έχουμε μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Μιλάμε πλέον για τα παιδιά που θα αποκτήσουν αυτά τα παιδιά. Αυτό τεκμηριώνεται επιστημονικά πλέον. Τα παιδιά πρέπει να θωρακιστούν με τη βοήθεια των ειδικών. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά των βετεράνων που ήταν αιχμάλωτοι πολέμου έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από τους υπολοίπους», σημείωσε από την πλευρά της η κλινική εγκληματολόγος Κέλλυ Ιωάννου.

Η ίδια σχολιάζοντας και  τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, στάθηκε στο κομμάτι της ανατροφής του ανθρώπου που οδηγείται σε ένα τέτοιο έγκλημα.

«Όσες φορές ακούω για αυτή την υπόθεση (σ.σ δολοφονίας της Καρολάιν) το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτό το παιδί. Για πόσο θα συναντάει μπροστά του αυτό το παιδί όλα αυτά που γίνονται τώρα, μεταξύ αυτών και το ημερολόγιο της μητέρας του που θεωρώ απαράδεκτο το ότι βγήκε στη δημοσιότητα.

Μιλάμε για έναν καθ’ ομολογία δράστη. Αυτό που δεν ακούω να προτάσσεται από τους ειδικούς είναι το πώς φτάνει στο σημείο ένας άνθρωπος να οδηγηθεί σε τέτοιες πράξεις και κατά πόσο παίζει ρόλο και η ανατροφή του ίδιου. Με αφορμή αυτή την υπόθεση πρέπει να αναθεωρήσουμε και τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Για να οδηγηθεί κάποιος σε μία τέτοια πράξη, σίγουρα παίζει ρόλο η βιολογία, αλλά παίζουν ρόλο και περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά.

in.gr

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΜΗΤΕΡΑ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

viasmos 3 Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

16/07/2025
mitsotakis INTIME 3 768x480 1 Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

12/07/2025
metanastes 1 600x375 1 Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη Γαύδο

Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη Γαύδο

09/07/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA