
Μεταγραφικές ανάγκες Αταμάν και η απουσία του Ολυμπιακού από το Σούπερ Καπ
Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Euroleague, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με σοβαρά προβλήματα. Όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Οι δηλώσεις του Αταμάν σχετικά με τους παίκτες στη θέση των 4άρων δείχνουν ότι οι «πράσινοι» αναζητούν ενίσχυση, ωστόσο η κατάσταση στους σέντερ δεν είναι καλύτερη. Η απόφαση να μην χρησιμοποιηθεί ο Χολμς οδήγησε τον Αμερικανό να αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες του από το Instagram, εκφράζοντας την ενόχλησή του. Ο Γιούρτσεβεν δεν φαίνεται να είναι η λύση που χρειάζεται μια ομάδα που στοχεύει την κατάκτηση της κούπας, ενώ ο Φαρίντ, αν και φιλότιμος, δεν μπορεί να καλύψει τα κενά. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο δυνατές μεταγραφές, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα τις αποκτήσει.
Η πίεση στον Αταμάν και οι προσδοκίες του Γιαννακόπουλου
Όσον αφορά τον Αταμάν, επαναλαμβάνω ότι η τύχη του θα κριθεί από την πορεία του στην Euroleague. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στηρίζει τον προπονητή, αλλά περιμένει ανταπόδοση με την κατάκτηση του 8ου τίτλου στο Final Four του ΟΑΚΑ. Αν ο Αταμάν καταφέρει να φέρει το 2ο ευρωπαϊκό σε τρία χρόνια, θα είναι σε θέση να πανηγυρίσει, αλλιώς η έξοδος του από την ομάδα θα είναι αναπόφευκτη. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Euroleague ή τέλος για τον Τούρκο προπονητή.
Απουσία του Ολυμπιακού από το Σούπερ Καπ και μεταγραφικά σχέδια
Στην Κρήτη, το Σούπερ Καπ διεξάγεται σήμερα, αλλά ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην παραστεί στο επίσημο γεύμα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν πρόβλημα με τον ΟΦΗ, αλλά με τους υψηλούς προσκεκλημένους, όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Με αυτή την κίνηση, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ επιθυμεί να εκφράσει την ενόχληση και τη δυσαρέσκειά της προς την ομοσπονδία και την πολιτεία. Αν και δεν αναμένεται να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα, είναι ένα ακόμα μήνυμα προς την ΕΠΟ.
Στο μεταγραφικό μέτωπο, ο Ολυμπιακός φαίνεται ήρεμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται κινήσεις. Η διοίκηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μία ή δύο προσθήκες, αν υπάρξουν καλές προτάσεις για παίκτες. Υπάρχει ανησυχία για τους Μπιανκόν και Μπρούνο, καθώς ενδέχεται να προκύψουν προτάσεις που θα εξεταστούν.
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, τέσσερις παίκτες βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο των συμβολαίων τους και μπορούν να υπογράψουν όπου επιθυμούν. Οι Μαντσίνι και Μλαντένοβιτς δεν υπολογίζονται από τον Μπενίτεθ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι, ενώ οι Τζούριτσιτς και Κώτσιρας προσπαθούν να πείσουν τον Ισπανό προπονητή για την παραμονή τους.
Τέλος, στην ΑΕΚ, η πρόταση από τη Ρέιντζερς για τον Πένραϊς απορρίφθηκε, καθώς η διοίκηση πιστεύει στις δυνατότητες του παίκτη και δεν σκοπεύει να ενισχύσει άλλες ομάδες. Ακόμα και αν υπάρξει νέα πρόταση, η απάντηση θα είναι αρνητική, καθώς η Ένωση επικεντρώνεται στην ενίσχυση του ρόστερ της.














