Μέλος στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία” ο Δήμος Μαραθώνος

Μέλος στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία” ο Δήμος Μαραθώνος

Μέλος στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία” ο Δήμος Μαραθώνος

Μαραθώνος

Ο Δήμος Μαραθώνος είναι πλέον ο πρώτος μη όμορος του Δήμου Αθηναίων που γίνεται μέλος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τους Δήμους: Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου -Ταύρου, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.

Η συμμετοχή του ιστορικού Δήμου σ’ αυτό το ξεχωριστό σε σύλληψη, προδιαγραφές και κοινωνικό πρόσημο σχέδιο, συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα και του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Ο κ. Δούκας είναι ο εμπνευστής της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας που, ως πρωτοβουλία, έχει διπλό στόχο για τους Δήμους-μέλη της:

  1. Να παράγει, μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), ηλεκτρικό ρεύμα σε τιμές ανταγωνιστικές και με πρωταρχικούς ωφελούμενους τα ευάλωτα νοικοκυριά κάθε Δήμου.
  2. Να μπορεί, ως ενιαίος πλέον συνασπισμός, να διαπραγματεύεται την τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ρεύματος με τους όρους που ισχύουν για τους μεγάλους εμπορικούς πελάτες των εταιρειών ενέργειας.

Τα εννέα από χθες, μέλη της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα, αφού αρκετοί Δήμοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η επίτευξη των πιο πάνω στόχων στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά στους πολίτες που υποφέρουν από ενεργειακή ένδεια.

Για τον Δήμο Μαραθώνος, προς την επίτευξη της συμφωνίας συμμετοχής στην Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, εργάστηκαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης, Δημήτρης Κουλουμπής και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα χρηματοδοτήσεων, Χρήστος Δραγώτης.

437950073 743773701276038 7701934744791419549 n
Μέλος στην “Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία” ο Δήμος Μαραθώνος 2

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη συνάντηση των δύο Δημάρχων, ο κ. Τσίρκας παρουσίασε και συζήτησε με τον κ. Δούκα και την απόφαση 18/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιδίωξη του Δήμου Μαραθώνος για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Μαραθωνίων στη γενέτειρά τους, όπως και για την αναγνώριση του κορυφαίου χρόνου διάνυσης της Αυθεντικής Διαδρομής ως επίσημου παγκόσμιου ρεκόρ στον Μαραθώνιο.

Δελτίο Τύπου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…