Μαραθώνας: Απαντώντας η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» στην Παράταξη «ΕΜΕΙΣ»

Μαραθώνας: Απαντώντας η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» στην Παράταξη «ΕΜΕΙΣ»

Μαραθώνας: Απαντώντας η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» στην Παράταξη «ΕΜΕΙΣ»

Μαραθώνας πορεία πράξης

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» έχει αποδείξει ότι δε φοβάται ούτε αγνοεί την κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη και τεκμηριωμένη. Έχει επίσης αποδείξει και ότι δε φοβάται να πάρει κρίσιμες και ουσιαστικές για τον τόπο αποφάσεις επειδή μπορεί να γίνουν αντικείμενο λαϊκιστικής και αβάσιμης κριτικής, όπως εν προκειμένω.

Η δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ» ανακοίνωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι στις 29 Φεβρουαρίου κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-2-2024) με την οποία υπερψηφίστηκε η καθιέρωση, για μια 5ετία, ανταποδοτικού τέλους απαλλοτριώσεων. Και παρότι είναι απορίας άξιο γιατί δεν προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής που προηγήθηκε κατά πολλές ημέρες (30-1-2024), τα ουσιαστικά ζητήματα είναι άλλα.

Κατ’ αρχάς, μια διευκρίνιση: το ανταποδοτικό τέλος απαλλοτριώσεων θα μπορούσε να έχει ψηφιστεί και κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Ήταν όμως πολιτική επιλογή του Δημάρχου, αλλά και της παράταξης, να κατατεθεί προς ψήφιση αφού αναλάβουν καθήκοντα οι αιρετοί της νέας δημοτικής περιόδου, ακριβώς για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας και επαρκούς ενημέρωσης.

248027385 860914784594149 8304615983095015869 n
Μαραθώνας: Απαντώντας η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» στην Παράταξη «ΕΜΕΙΣ» 2

Επί της ουσίας, τώρα, ας μας απαντήσει η παράταξη «ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ»: Μήπως ο Δήμος μας δεν χρειάζεται ένα σύγχρονο και μεγάλο κλειστό γυμναστήριο; Τα σχολεία μας δεν χρειάζονται μεγάλες, ασφαλείς αυλές; Δεν θέλουμε να κτίσουμε τα καινούρια σχολεία μας σε κατάλληλα οικόπεδα; Οι οικισμοί μας δεν έχουν απόλυτη ανάγκη από νέους κοινόχρηστους χώρους και αναπλάσεις; Με ανυπομονησία αναμένουμε απάντηση σ’ αυτές τις απορίες από τη μείζονα αντιπολίτευση – όπως αναμένουμε, ακόμη, το σχέδιό της για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Με σαφέστατο τρόπο εξηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αυτό το προσωρινό τέλος επιβάλλεται αποκλειστικά και μόνο για την εξασφάλιση συγκεκριμένων χώρων για έργα που θα φέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Εξυπηρετεί μια αναγκαιότητα του σήμερα, όχι μια υπόθεση εργασίας για το αύριο. Η άλλη λύση θα ήταν ο δανεισμός. Ίσως η παράταξη «ΕΜΕΙΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ» να κατέφευγε σ’ αυτόν. Όμως, η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ», προσπαθεί και δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και των κατοίκων μας με αίσθημα ευθύνης και χωρίς να υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.

Το τέλος αφορά την προσεχή 5ετία και είναι ύψους 0,35 λεπτών ανά τ.μ. δομημένης επιφάνειας το χρόνο. Δηλαδή για μια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων η επιβάρυνση είναι λιγότερα από 3 ευρώ το μήνα, 2,92 €, για την ακρίβεια.

Η αντιπολίτευση ονομάζει «χαράτσι» αυτό το ποσό – που ρητώς και αποκλειστικά θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτηθούν οικόπεδα για να φτιαχτεί Κλειστό Γυμναστήριο και χώρος αθλοπαιδιών δίπλα στο γήπεδο του Ερυθρού, για να μεγαλώσει και ομορφύνει η Πλατεία Ηρώων στο Μαραθώνα, για να αναπλασθεί η Πλατεία Γραμματικού και να διαπλατυνθεί η παρακείμενη οδός, για να επεκταθούν οι αύλειοι χώροι των Δημοτικών Σχολείων Βαρνάβα και Νέας Μάκρης, για να ανεγερθούν σχολεία κ.λπ.

Η «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ» δεν έχει αυτή την οπτική. Με λίγα από πολλούς, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα πνοής για όλους. Δεν φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με ζητήματα που βαλτώνουν χρόνια τώρα και προχωράμε σταθερά για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας. Όσοι θέλουν να παραμείνουν δέσμιοι του παρελθόντος και να χρησιμοποιούν τα προβλήματα για ανέξοδη κριτική, χωρίς να προτείνουν λύσεις, ας το συνεχίσουν. Αποτελεί επιλογή τους που θα κρίνει, εν τέλει, ο κόσμος.

Ως επίλογο, κάτι αυτονόητο: ούτως ή άλλως, με προσφυγή ή χωρίς, όλες οι αποφάσεις για επιβολή τελών, ελέγχονται για τη νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τα υπόλοιπα, λοιπόν, είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…