
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η πίκρα και η αναγνώριση
Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη σπουδαία σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και τη στενοχώρια που την ακολουθούσε μέχρι το τέλος της ζωής της. Σε πρόσφατη εμφάνισή του στο «Στούντιο 4», αποκάλυψε ότι η Βουγιουκλάκη ένιωθε πως δεν έλαβε την αναγνώριση που της άξιζε από τους εκπροσώπους του λεγόμενου «ποιοτικού» θεάτρου.
Η αναγνώριση που δεν ήρθε ποτέ
«Η Αλίκη έλεγε ότι “όταν φύγω, θα ειπωθούν για μένα τα πιο σημαντικά που δεν λέγονται τώρα”. Έφυγε με μια πίκρα, ότι δεν την αποδέχονταν οι “ποιοτικοί” του θεάτρου, ενώ τα έργα που έκανε ήταν καλλιτεχνικά και ποιοτικά», δήλωσε ο Δελαπόρτας. Μάλιστα, μοιράστηκε και ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, όπου η σταρ απάντησε με χιούμορ στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε κατά τη διάρκεια μιας τελετής βραβείων.
Η κληρονομιά της Αλίκης
«Ένιωθε ότι δεν είχε τη θέση που της άξιζε, καλλιτεχνικά. Θυμάστε και ένα βίντεο που υπάρχει όπου πήγαινε να δώσει ένα βραβείο, η γαλαρία φώναζε και τους απάντησε με έναν πολύ ωραίο τρόπο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, η Αλίκη συχνά του έλεγε πως «και αυτοί που λένε ότι με μισούν, μια κρυμμένη φωτογραφία στο συρτάρι θα έχουν δική μου». Κλείνοντας, ο Δελαπόρτας τόνισε ότι σήμερα η εικόνα της έχει «κατασταλάξει» στη συνείδηση του κοινού: «Η Αλίκη είναι αυτή που είναι, όπως είναι και όλοι αυτοί που πέρασαν».