Κύριες συντάξεις: Αισθητή μείωση των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων

Κύριες συντάξεις: Αισθητή μείωση των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων

Κύριες συντάξεις: Αισθητή μείωση των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων

κύριες συντάξεις

«Τα τελευταία χρόνια γίνεται τιτάνια προσπάθεια στον τομέα απονομής συντάξεων, με τις εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις να έχουν μειωθεί αισθητά» τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου επισκέφθηκε την Α’, τη Β΄ και τη Γ’ Τοπική Διεύθυνση Ηρακλείου, στην Αγίου Μηνά, τη Νέα Αλικαρνασσό και τον Εσταυρωμένο και συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των Τοπικών Διευθύνσεων και εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και για προβλήματα που πιθανά εντοπίζονται.

Ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μια τιτάνια προσπάθεια στον τομέα της απονομής συντάξεων και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων αλλά και ο μέσος χρόνος απονομής σύνταξης. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην επικείμενη στελέχωση του e-ΕΦΚΑ με 700 περίπου εργαζομένους μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά και στην αναβάθμιση του Φορέα τα επόμενα χρόνια μέσω της λειτουργίας νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων..

Επίσης επεσήμανε ότι «Η δική μου δουλειά είναι κυρίως νομοθετική αλλά και αυτή που σχετίζεται με τους πόρους για την καλή λειτουργία του e-ΕΦΚΑ. Η οργανωτική και επιχειρησιακή λειτουργία του Φορέα ανήκει στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και νομίζω ότι τόσο στην παρούσα όσο και στην προηγούμενη Διοίκηση του Φορέα αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο, καθώς έχουν κάνει έναν τεράστιο αγώνα του οπίου τα αποτελέσματά είναι ορατά».

«Σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι λιγότερες από 23 χιλιάδες. Αυτός ο αριθμός το 2019, δεν ήταν δεκάδες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ πλέον ακόμη και στην περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων, ο χρόνος απονομής είναι πολύ πιο σύντομος από ότι τα προηγούμενα χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…