
Στήριξη των νοικοκυριών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου (18.10.25) την Πεντέλη, μια περιοχή που έχει υποστεί αναδάσωση μετά τη μεγάλη φωτιά του 2024. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα έργα αναδάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως δήλωσε, ήδη φυτεύεται ένα σημαντικό κομμάτι της Πεντέλης και μέχρι την επόμενη άνοιξη αναμένεται να φυτευτούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέντρα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον και να βοηθηθεί η αναγέννηση του βουνού.
Ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο της Πεντέλης, το οποίο είχε καταστραφεί από τη φωτιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι, μέσω μιας ευγενικής χορηγίας, το γυμναστήριο όχι μόνο ανακατασκευάστηκε, αλλά έγινε και καλύτερο από πριν. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευσή της και προχώρησε σε βελτιώσεις που θα ωφελήσουν την τοπική κοινότητα.
Δέσμευση για στήριξη των πολιτών
Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών. Σε ένα ταραγμένο γεωπολιτικό περιβάλλον, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διατηρεί τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας. «Προσπαθούμε καθημερινά να υλοποιούμε μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ακρίβεια», δήλωσε, αναφερόμενος στις φορολογικές μειώσεις και τις αυξήσεις επενδύσεων που προγραμματίζονται, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που περιορίζουν τα επιδόματα.