Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι Γάλλοι μάνατζερ του μπαρ Le Constellation

Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι Γάλλοι μάνατζερ του μπαρ Le Constellation

Σήμερα, 2 Ιανουαρίου 2025, οι δύο Γάλλοι μάνατζερ του μπαρ Le Constellation, το οποίο καταστράφηκε από την καταστροφική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, ανακρίθηκαν από τις αρχές. Η ανακοίνωση έγινε από τη γενική εισαγγελέα του καντονιού Βαλέ, Μπεατρίς Πιού.

Οι ανακρίσεις και οι έρευνες συνεχίζονται

Πηγές ανέφεραν ότι οι ιδιοκτήτες του μπαρ είναι ένα ζευγάρι Γάλλων από την Κορσική. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σιόν, η Πιού τόνισε ότι αρκετά άτομα έχουν ανακριθεί σχετικά με την τραγωδία που συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. “Μεταξύ αυτών που ανακρίθηκαν ήταν οι δύο Γάλλοι μάνατζερ, καθώς και ορισμένοι επιζώντες”, εξήγησε.

Η γενική εισαγγελέας υπογράμμισε ότι οι Γάλλοι ανακρίθηκαν ως άτομα που μπορούσαν να προσφέρουν πληροφορίες. “Προς το παρόν, δεν έχουμε ενδείξεις για ποινική ευθύνη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναζητώντας τις αιτίες της πυρκαγιάς

Οι ανακρίσεις έχουν συμβάλει στη σύνταξη καταλόγων με τα άτομα που ήταν παρόντα εκείνο το βράδυ, ενώ παράλληλα έχουν προσφέρει πληροφορίες για την εσωτερική διαρρύθμιση του χώρου, τις ανακαινίσεις και τη χωρητικότητα του μπαρ. Η Πιού ανέφερε ότι η επόμενη φάση της έρευνας θα εστιάσει στις ανακαινίσεις του μπαρ, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, τις άδειες λειτουργίας και τα μέτρα ασφαλείας.

Ο Στεφάν Γκανζέρ, επικεφαλής ασφαλείας του καντονιού Βαλέ, δήλωσε ότι το κτίριο ήταν εφοδιασμένο με έξοδο κινδύνου, ωστόσο, σε περίπτωση γενικευμένης πυρκαγιάς, είναι πιθανό ότι ελάχιστοι άνθρωποι να κατάφεραν να τη χρησιμοποιήσουν.

Τα θύματα και οι τραυματίες

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από σπινθηροβόλα κεριά που τοποθετήθηκαν σε μπουκάλια σαμπάνιας και ήρθαν πολύ κοντά στην οροφή του κτιρίου. “Όλα δείχνουν ότι η φωτιά προήλθε από αυτά τα κεριά, προκαλώντας μια γρήγορη και εκτεταμένη πυρκαγιά”, δήλωσε η Πιού.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αστυνομίας του καντονιού Βαλέ, Φρεντερίκ Ζισλέρ, ανέφερε ότι έχουν ταυτοποιηθεί 113 από τους 119 τραυματίες της φονικής πυρκαγιάς, με τους 71 να είναι Ελβετοί, 14 Γάλλοι, 11 Ιταλοί και τέσσερις Σέρβοι, ενώ υπάρχουν και υπήκοοι από άλλες χώρες. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 40, με τις διαδικασίες ταυτοποίησης να συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τον Ματιάς Ρενάρ, πρόεδρο της τοπικής κυβέρνησης του Βαλέ, περίπου 50 τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί ή θα μεταφερθούν σύντομα σε εξειδικευμένα κέντρα εγκαυμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιχεία επικοινωνίας

Μέλος του emedia

© 2026 – ONCAMERA.gr