Κοινότητα Βαρνάβα: Ενημέρωση για τη στατικότητα του Ναού

Κοινότητα Βαρνάβα: Ενημέρωση για τη στατικότητα του Ναού

Κοινότητα Βαρνάβα: Ενημέρωση για τη στατικότητα του Ναού

κοινότητα Βαρνάβα ναός

Αγαπητοί συνδημότες, αυτή είναι η ενημέρωση που είχαμε από το πάτερ Ηλία όσον αφορά τα προβλήματα στατικότητας του ναού μας.

Αναμένοντας το πόρισμα της ναοδομίας και όταν θα έχουμε περισσότερα επιστημονικά στοιχεία θα σας ενημερώσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι με την εκκλησία του χωριού μας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τις αποφάσεις για τη λειτουργία ή όχι του ναού τις παίρνει αποκλειστικά η Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος.

Από την πλευρά της Κοινότητας Βαρνάβα θα γίνουν προσπάθειες ώστε να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για το εκκλησιαστικό κοινό του χωριού μας.

“Email προς ενημέρωση από τον πάτερ Ηλία.”

Μετά από έρευνα και μελέτη ειδικών, ο ναός μας κρίθηκε επικίνδυνος σε περίπτωση σεισμού, λόγω στατικής ανεπάρκειας.
Η νόμιμη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα είναι το κλείσιμο του έως ότου η Ναοδομια ελέγξει τα ευρήματα και την γνωμάτευση του μηχανικού . Εάν τα εγκρίνει ο ναός καθίσταται οριστικά ανενεργός και πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα του ,μια διαδικασία μακροχρόνια και δαπανηρή αλλά αναγκαία.
Η προσπάθεια του εκκλησιαστικου συμβουλίου είναι να εξασφαλίσουμε 2 τροχοβιλες ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε την ενοριακη μας δραστηριότητα. Αυτό όμως δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη δεδομένης και της οικονομικής μας δυσπραγιας.
Γι αυτές τις πρώτες μέρες (από Παρασκευή πρωί) θα καλύψουμε τις λειτουργικές μας ανάγκες στην Αγία Παρασκευή.

Γιώργος Ηλίας
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…